Lember nimetas kõnelusi haldusreformi teemal konstruktiivseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kajar Lember
Kajar Lember Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna poolt haldusreformi senist kulgu kritiseerinud Kajar Lember nimetas koalitsioonipartnerite teisipäevast kohtumist sellel teemal konstruktiivseks.

Lember tõdes, et haldusreformi osas on praegune koalitsioonilepe üldiste printsiipide põhine ning reformi täpsemat sisu ja meetodeid pole võimulepe lahanud. «Eks me anname aru, et sisu osas on meil teatavad erinevad lähenemised, kuid lõppeesmärk on sama,» rääkis Lember teisipäeva õhtul BNS-ile.

Lemberi sõnul on sotsiaaldemokraatide teemapüstitus see, et kindlasti ei tohi reform põhjustada ääremaastumist. «Teine mure on see, et kui näiteks tulevikus on vallad senisest suuremad, siis et nad ei muutuks ühesugusteks niinimetatud munadeks, vaid peab jääma erinevus, samas kindel ja efektiivne koostöötasand,» arutles Lember.

Ta avaldas lootust, et pärast teisipäevast kohtumist arutavad koalitsioonipartnerid tekkinud mõtteid, et siis veelkord kohtuda ja reformi edasise kulgemise osas strateegia kokku leppida. «Mingeid konkreetseid kuupäevi pole paika pandud,» lisas Lember.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles