Eesti muusikud sõidavad taas Hiinasse kultuuri viima

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Rannap hiinlannast austajaga
Rein Rannap hiinlannast austajaga Foto: Heili Sibrits

Eelmisel sügisel leidis Eesti Kontserdi eestvedamisel aset eesti muusika ekspordi suurprojekt – osalemine Balti Muusika festivalil Hiinas. Eesti Filharmoonia Kammerkoor, käsikellade ansambel Arsis, tšellokvartett C-JAM ja soolopianist Rein Rannap esinesid kokku 20 kontserdiga kuues Hiina suurlinnas. Sel sügisel korraldab Eesti Kontsert uue ulatusliku Eesti muusikute visiidi Hiina, teatas Eesti Kontserdi produtsent Svea Ideon-Marks.

Eesti Rahvusmeeskoor esineb koos Shanghai sümfooniaorkestri, Lübecki kooriakadeemia, kohalike kooride ja rahvusvaheliste solistidega 22. oktoobril Shanghai sümfooniaorkestri suurejoonelises uues kontserdimajas ja 24. oktoobril Pekingis Poly teatris. Kavas Arnold Schönbergi oratoorium «Gurre-Lieder», dirigendiks Peter Ruzicka. 23. oktoobril annab RAM Mikk Üleoja juhatusel a cappella kontserdi Pekingis Orange Stage’is.

Estonian Dream Big Band osaleb 14.–17. oktoobril Pekingi džässfestivalil ning JZ Festivalil Shanghais kokku kolme kontserdiga. Shanghais esinetakse ka festivali avatseremoonial. Vokaalsolistidena on laval Sofia Rubina ja Coco Zhao. Zhao on silmapaistev Hiina džässlaulja, kes on võitnud suure tunnustuse esinemisega  televisiooniprogrammis «The Voice of China» ning on esinenud ka Euroopa džässilavadel.

Klaveriorkester koosseisus Mati Mikalai, Kai Ratassepp, Piret Habak, Reet Kopvillem-Ruubel, Nata-Ly Sakkos, Toivo Peäske, Piret Väinmaa ja Lauri Väinmaa osalevad kontsertidega rahvusvahelisel festivalil China Shanghai International Performing Arts Festival, 18. oktoobril festivali vabaõhulaval ning 19. oktoobril Shanghai kontserdisaalis. Ansambel külastab samuti Shanghai Ülikooli, tutvustades tudengitele loeng-kontserdiga eesti muusikat.

Kollektiivide kontserdireise toetab kultuuriministeeriumi programm «Eesti kultuur maailmas».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles