USAs ajakirjanike tapmises kahtlustatav mees arvas, et teda diskrimineeriti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vester Lee Flanagan
Vester Lee Flanagan Foto: SCANPIX

Eile lasti USAs Virginia osariigis maha otseülekannet teinud ajakirjanikud, reporter Alison Parker ja kaameramees Adam Ward.

Politsei teatel on kahtlusaluseks 41-aastane Vester  Lee Flangan, kes vallandati 2013. aastal kanalist WDBJ7, edastab BBC.

Mees, kes kasutas tööalaselt nime Bryce Williams, võttis endalt elu enne kui politsei ta tabada jõudis.

Kanali WDBJ7 juhi Jeff Marksi sõnul olid tapetud, 24-aastane Parker ja 27-aastane Ward hinnatud ajakirjanikud.

Parker oli koos Wardiga tegemas Monetas turismiteemalist lugu, kui nad elu kaotasid.

Wardi kaamera jäädvustas juhtunu alguse. Kanal jätkas pärast reporteri ja kaameramehe surma edasi stuudiost, kus teatati nende hukkumisest.

Intervjueeritud Vicki Gardner sai haavata ning talle tehti operatsioon. Haigla teatel on ta seisund stabiilne.

Enne tapmisi edastas Flangan kanali juhtidele  23-leheküljelise faksi, milles teatas, et teda on diskrimineeritud nii ta tumeda nahavärvi kui ka selle tõttu, et ta on gei.

Mehe teatel on ta nagu kõndiv pomm, kes on valmis plahvatama.

Faksis oli kirjas, et Charlestonis aset leidnud kirikutulistamine, milles hukkus kaheksa inimest, oli tema jaoks viimaseks piiriks.

Franklini maakonna politseijuhi Bill Overtoni sõnul oli Flanagani puhul tegemist vaimsete häiretega isikuga.

Flanagani pere edastas eile õhtul teate, milles avaldavad kaastunnet hukkunud Alison Parkeri ja Adam Wardi peredele.

USA president Barack Obama sõnas pärast Virginia ajakirjanike intsidenti, et USAs tuleks karmistada relvade kasutamise ja omamise seadusi.

24-aastane Alison Parker oli kanali WSBJ7 hommikusaate reporter. Ta kasvas üles Virgina osariigis Martinsville`is, kus alustas ajakirjanikukarjääri ülikooli väljaandes. Ta oli kanalis WDBJ7 esmalt praktikal ning siis võeti ta põhikohaga tööle. Parker oli kihlatud oma kolleegi, uudisteankru Chris Hurstiga.

27-aastane Adam Ward oli kanali WDBJ7 kaameramees. Ta kasvas üles Virginas Salemis ning oli lõpetanud Virginia tehnikaülikooli. Tööandja sõnul oli tegemist suurepärase fotoajakirjanikuga. Ward oli kihlatud kanali produtsendi Melissa Ottiga.

41-aastane Vester Lee Flanagan/Bryce Williams töötas kanalis WDBJ7 paar aastat enne kui ta vaimse tervise probleemide ja halva suhtumise tõttu vallandati. Flangan oli veendunud, et teda diskrimineeriti mitmel viisil. Mees töötas mitmetes USA lõunaosariikide telekanalites, kuid ta ei pidanud kuskil oma probleemide tõttu kaua vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles