Vabaerakond peab koostööd sotsidega võimalikuks, kuid välistab Keskerakonna

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakond.
Vabaerakond. Foto: Martin Ilustrumm

Vabaerakonna esimees Andres Herkeli sõnul on tema parteil Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga palju sarnaseid ideid ning vajadusel ollakse valmis võimuliidu moodustamises läbi rääkima. Keskerakonna valitsusse kaasamise küsimuses jäädakse aga skeptiliseks.

Meediasse lekkinud spekulatsioonide kohaselt on Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski valmis praegused koalitsioonipartnerid hülgama ning kaalutakse uue valitsuse moodustamist Keskerakonna ja Vabaerakonnaga. Seda juhul, kui Reformierakond pole nõus piisaval määral sotside nõudmistele koalitsioonileppe muutmises vastu tulema.

Andres Herkeli sõnul on Vabaerakond Ossinovskiga seda teemat arutanud. «Tõsi on see, et meie vaated sotsidega on lähedased, pooldame samuti tulumaksuvaba miinimumi tõstmist ning mitmed teised sotside ettepanekud oleks just kui Vabaerakonna programmist kopeeritud,» sõnas Vabaerakonna esimees, lisades et sotsid oleks võinud oma põhimõtete eest häälekamalt võidelda juba kevadel. «Vabaerakonna seisukohad on samad, mis märtsis, peame tähtsaks näiteks erakondade rahastamissüsteemi muutmist ning demokraatiapaketi sisseviimist,» täpsustas Herkel.

Koostöö Keskerakonnaga on praegustel tingimustel välistatud

Herkeli sõnul on võimalikust uue valitsuse moodustamisest praegu küll vara rääkida, kuid kui selline olukord peaks tekkima, siis Keskerakonnaga läbirääkimine oleks ülimalt keeruline. «Kuni neil on see õnnetu leping Ühtse Venemaaga, on meil väga suuri raskusi Keskerakonna kui koalitsiooniparteri peale mõtlemisel,» ütles Herkel.

«Loomulikult hoiame positiivset kontakti ka Keskerakonnaga, kuid ilma lepingu külmutamiseta on edasi liikuda keeruline,» lõpetas Herkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles