Galerii ja video: politsei sundis roolijoodiku pärast kaht maakonda läbinud tagaajamist peatuma

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei sundis täna öösel Jõgeval roolijoodiku pärast tunniajast tagaajamist peatuma, tagaajamine kestis ligi tund aega ja politseiautod jälitasid põgenikku läbi kahe maakonna.

Politsei sai eile kell 22.14 teate, et ühes Tartumaa tanklas tangiti diislikütust numbrimärkideta Audisse ning selle juht lahkus arve eest tasumata. Tallinna-Tartu maanteel sõitnud inimesed nägid kihutavat ja ohtlikke manöövreid tegevat autot, millel puudusid registreerimisnumbrid, sellest anti politseile teada. Patrull märkas autot Jõgevamaal Adavere lähedal. Selle juht ei reageerinud peatumismärguandele, vaid hakkas eest ära kihutama.

Peagi jõudis tagaajamine Järvamaale, kus Paide politseinikud tegid Mäos neljarealise tee alguses teesulu. Audi juht sõitis vastassuunavööndisse, keeras neljarealiselt teelt maha kõrvalteedele ja võttis suuna Koeru poole. Kuna Audi juhi käitumine oli väga ohtlikult, valisid politseinikud võimalikult ohutu koha, et liiklushuligaan teelt välja suruda. Seda tehti Koerus, kus kiirused oli umbes 20-30. Kuigi Audit üritati pidama saada nii politsei sõiduauto kui ka bussiga, siis see ei õnnestunud. Audi juht ei kaotanud oma neljarattaveolise sõiduki üle kontrolli vaid jätkas põgenemist Piibe maanteed mööda Jõgeva suunas.

Audi peatati umbes kaheksa kilomeetrit enne Jõgeva linna. Seal olid vastas Tartumaa politseinikud, kes peatasid veoauto ning kasutasid seda teesulu tegemiseks, millest sõiduki juht püüdis mööduda vasakult poolt teeääre kaudu. Patrullpolitseinik lasi teenistusrelvast ühe lasu sõiduki peatamiseks tabades sõiduki esirehvi ning pärast seda sõiduk peatus.

Tagaajamine kestis veidi üle tunni aja ning kiirused ulatusid enam kui 200 kilomeetrini tunnis. Kihutamise käigus sõitis põgenev juht pidevalt ka vastassuunavööndis.

Teelt välja surumise katse käigus purunesid politsei bussil üks rehv ja kahjustada sai ka esimene põrkeraud. Sõiduautol läksid katki nii udutuled, poritiib kui ka põrkeraud. Küljest kukkusid ära numbrimärk ja üks märgutuli.

Juhi kontrollimisel selgus, et tegemist oli 25-aastase Maarioga, tal olid alkoholi tarvitamise tunnused, kas mees oli kriminaalses joobes või mitte, selgub pärast vereproovi tulemuste kättesaamist. Tegemist on sama auto ja sama juhiga, kes üritas politsei eest põgeneda ka käesoleva aasta veebruaris, kui Tartumaalt alguse saanud tagaajamine läks läbi Jõgevamaa ja lõppes Järvamaal. Maariolt võeti siis karistusena juhtimisõigus üheks aastaks ära, lisaks sai ta ka rahalise karistuse. Praegu on mees ajutiselt kinni peetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles