Poola laevatehas: me pole Tallinna Sadama korruptsiooniga seotud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadam.
Tallinna Sadam. Foto: Liis Treimann

Poola laevatehase Remontowa Shipbuilding teatel ei ole ettevõte Tallinna Sadama korruptsiooniafääriga seotud.

Poola laevatehase Remontowa Shipbuilding teatel ei ole ettevõte Tallinna Sadama korruptsiooniafääriga seotud.

«Me teatame kindlalt, et puudub igasugune seotus Remontowa Shipbuilding S.A. ja Allan Kiili altkäemaksu võtmise kahtluse vahel,» ütles Remontowa Shipbuilding S.A. tegevjuht Andrzej Wojtkiewicz BNSile.

«Meie laevatehas võitis hanke paljude tuntud ettevõtete vastu. Remontowa Shipbuildingu valimine põhines nii pakutud aluste kõrgel kvaliteedil, parvlaevade ehitamiskogemustel kui ka meie laevatehase mainel Euroopa ja Ameerika laevaomanike hulgas,» lisas ta.

BNSi andmetel on kriminaalasja raames viidud esmane menetlustoiming läbi ka Poolas ning uurimine puudutab Tallinna Sadama parvlaevatehingut sealse ettevõttega Remontowa Shipbuilding.

Kaitsepolitsei pidas Allan Kiili ja Tallinna Sadama juhatuse endise esimehe Ain Kaljuranna altkäemkasu võtmises kahtlustatuna kinni kolmapäeval. BNS-i andmetel ulatuvad uurimise all olevad tehingud 2009. aastasse.

Altkäemaksu andmises kahtlustatavana on kinni peetud kolm inimest ning sellele kaasaaitamises veel kolm inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles