Jaak Aaviksoo: keegi ei pea värisema

Marti Aavik
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Mihkel Maripuu

Jaak Aaviksoo rääkis usutluses Marti Aavikule oma vaatest TTÜ rektori valimise ümber puhkenud kemplusele ning mõistagi plaanidest tehnikaülikoolis. 1. septembril asub ta rektori ametisse.

Kas Gunnar Oki raportis on mõni ettepanek, mis teie arusaamadega üldse ei sobi?

Isiklikult minus ei tekita miski põhimõttelist vastuseisu. Selle raporti taga on siiski usaldusväärne ja suur ekspertkogu. Samas, vaevalt on kõik ettepanekud sõna-sõnalt vastuvõetavad, olgu siis Tallinna Tehnikaülikooli või Eesti avalikkuse seisukohalt.

Muidugi vajab terve rida ettepanekuid tõsist arutelu. Olgu kasvõi koolituslepingute süsteem, mida maailmas edukalt katsetatakse, aga see ei lähe tasuta kõrghariduse kontseptsiooniga kõige paremini kokku. Siis on keelepoliitilised üleskutsed, mis vajavad väga tõsist kaalumist. Kuigi ühtne kinnisvarahaldus toimib Soomes ja veel mõnes riigis, on meil selleni ilmselt väga pikk tee, ehki selle võib eesmärgiks seada. Ettepanekud on väga erineva ajahorisondiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles