Endine separatistide juht loob tugiorganisatsiooni Vene sõduritele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistide sõjaväeüksuse Vostok liikmed
Separatistide sõjaväeüksuse Vostok liikmed Foto: SCANPIX

Endine Ida-Ukraina separatistide juht Aleksandr Borodai loob konfliktitsoonis võidelnud Vene vabatahtlike ja nende perekondade jaoks tugivõrgustiku.

«Paljud inimesed kaotasid oma tervise, oma töökohad, langenutest jäid maha perekonnad,» sõnas Borodai Moskvas pressikonverentsil.

Kiievi ning Lääne sõnul on Vene sõdurid sõjategevuses osalenud Moskva korraldusel. Kremli sõnul on tegemist vabatahtlikega või puhkusel sõduritega.

«Donbassi vabatahtlike ühing on mõeldud kõigile, kes aitasid Donbassi ühel või teisel moel kaitsta. Kõigile, kes seal olid,» ütles Borodai.

«Nad kõik vajavad abi. Me peame neid aitama. Selleks peame liituma,» sõnas endine isehakanud Donetski rahvavabariigi peaminister Borodai.

Ida-Ukrainas on võidelnud kuni 50 000 Vene vabatahtlikku, lisas Borodai.

Organisatsiooni sõnul taotletakse vabatahtlikele samu toetusi kui sõjaveteranidele, ütles ta.

«Me saame aru, et see on väga keeruline, kuna valitsus ei saatnud neid sinna ja seetõttu pole kohustatud nende eest vastutama... See on pikaajaline eesmärk,» ütles Borodai, kes on Venemaa kodakondsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles