Palo ja Michali vahel puhkes korruptsiooniskandaali tõttu terav sõnavahetus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo & Kristen Michal
Urve Palo & Kristen Michal Foto: Liis Treimann

Majandusminister Kristen Michali ja ettevõtlusminister Urve Palo vahel puhkes neljapäeval mõni minut enne valitsuse istungit Stenbocki majas terav sõnavahetus, mida jälgis mitukümmend inimest.

Pealtnägijate sõnul süüdistas Palo pärast ruumi sisenemist valjul häälel Michalit valetamises. Michal oli kolmapäeval pressile öelnud, et Palo pidi 2014. aastal majandusministrina Tallinna Sadama juhatuse volitusi pikendades olema teadlik kahtlustest, mis nende suhtes olemas olid.

Michal vastas samuti häält kõrgendades Palole, et selle kohta on kapol olemas Palo allkirjaga paber. Palo vastas, et see on vale.

Palo süüdistas Michalit ka Saaremaa Laevakompanii omaniku Vjatšeslav Leedo huvides tegutsemises. «Nimetas teda Leedo käsilaseks,» ütles üks pealtnägijatest BNSile. «Vastastikune karjumine oli kõva.»

Michal küsis Palo käest, kas ta astub tagasi, kui selgub, et selline tema allkirjaga paber on ikkagi olemas ja seega Palo on valetanud.

Sõnavahetus lõppes valitsuse istungi ametliku algusega.

Hiljem käis Palo kaitsepolitseis, et saada kinnitust, et tema allkirjaga dokumenti Tallinna Sadama juhatuse liikmete suhtes olemas olnud kahtlustega tutvumise kohta olemas ei ole.

«Mina ei kujuta küll ette, kuidas need kaks inimest ühes valitsuses edasi töötavad,» ütles teine BNSiga vestelnud sõnavahetuse tunnistaja.

Kristen Michal ja Urve Palo neljapäeval toimunut kommenteerida ei soovinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles