Kapo asedirektor: kõik majandusministrid olid informeeritud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult paremale: Juhan Parts, Urve Palo ja Kristen Michal
Vasakult paremale: Juhan Parts, Urve Palo ja Kristen Michal Foto: SCANPIX

Eilse valitsuskabineti kogunemise eel tekkinud sõnelus ühe maja kahe eri ministri vahel tõi vastuse tänases Kuku raadio «Nädala Tegija» saates, kus kaitsepolitseiameti peadirektori asetäitja Eerik Heldna kinnitas, et kahtlusi jagati kõigi kolme viimase majandusministriga.

Neljapäeval valitsuskabineti kogunemise eel vestlesid omavahel rahandusminister Sven Sester ja majandusminister Kristen Michal, kelle juurde tuli ettevõtlusminister Urve Palo teraval toonil teatades, et tema polnud Tallinna Sadamas toimuvast teadlik. Tekkis sõnelus, kus Michal palus teadmatuse tõttu ametist taanduda.

«Nädala Tegija» saatejuhi Meelis Atoneni küsimusele, et kas tõesti on õige ühe eelneva ministri ütlemine, et «tema oli puu otsas, kui pauk käis», vastas kapo asedirektor Heldna järgmiselt: «Tuleb hoida lahus kaks asja. Loomulikult sai ametis olev minister sel aastal ametisse asudes oluliselt detailsema info väga lihtsal põhjusel – käis kriminaaluurimine. Kindlasti on olnud erinevad ministrid erinevas infoväljas. See on paratamatu,» tõdes ta, et Michal ei saanud tegutseda kriminaaluurimise ajal ja eelnevalt oli nii Palot kui ka Juhan Partsi toimuvast informeeritud.

Lisatud endise majandusministri, praeguse ettevõtlusministri Urve Palo kommentaar:

«Kordan varasemalt öeldut: uurimise algatamisest kapo mind ei informeerinud ja riskihoiatust ma ametilt ei saanud. Kapo briifis mind mullu kevadel erinevatel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumit puudutavatel teemadel. Muuhulgas oli juttu ka Tallinna Sadamast, kuid ühtestki konkreetsest süüdistusest või võimalikest kahtlustustest ei räägitud. Küll aga soovitasin toona Remo Holsmeril enne juhatuse valimist igaks juhuks konsulteerida ametiga. Juhatuse kandidaadid valib ja kinnitab Tallinna Sadama nõukogu.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles