Video: vaata Jo Nesbø telesarja «Okupeeritud» treilerit

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra kirjanik Jo Nesbø.
Norra kirjanik Jo Nesbø. Foto: SCANPIX

Populaarse Norra kirjaniku Jo Nesbø järgmisel kuul linastuvast telesarjast «Okupeeritud» («Okkupert») on ilmunud treiler.

Põnevussari saab alguse, kui äärmuslik keskkonnakaitsjate valitsus tuleb Norras võimule ja peatab nafta ja gaasi tootmise. See põhjustab omakorda Euroopas energiakriisi, mistõttu eurooplased julgustavad Venemaad tungima Norrasse sisse ja taasalustama energiaeksporti.

Vene väed teostavad sarjas niiöelda pehmet okupatsiooni, kontrollides ainult naftavälju ja lubades kohalikel jätkata oma igapäevaeluga.

Intervjuus Briti lehele The Guardian on Nesbø öelnud: «Võtame Põhjamaades asju liiga iseenesest mõistetavalt. Peaksime õppust võtma teistest riikidest. Võtame näiteks 1990ndate Jugoslaavia - demokraatlik riik õigel teel ja võttis Slobodan Miloševićil kõigest kuus kuud aega, et kiskuda riik kodusõtta.»

Treileri tõi vaatajateni eelmisel nädalal Norra suurim telekanal TV2.

Seriaal «Okupeeritud» esilinastub 27. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles