Oki suunised

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes

Põhjamaade Investeerimispanga asepresident, varem nii Statoili kui ka Eesti Energiat juhtinud Gunnar Okk on tuntud läbi ja lõhki majandusmehena. Sestap on isegi veidi ootamatu, et Eesti kõrghariduse ja teadussüsteemi tulevikuvaate kirjapanek tehti just temale ülesandeks.

Kuid valitsust nõustava teadus- ja arendusnõukogu liikmena on Okk ära teinud tähelepanuväärse töö. Mitte ilmaasjata ei ole pakutud reformid pälvinud laia vastukaja – järelikult on, millest rääkida, mida aluseks võtta. Okk on neis valdkondades ju varemgi sõna võtnud. See, et tema paber on mõneti Soome nägu, tuleneb ilmselt autori kogemustest ja kokkupuutest põhjanaabrite hariduse ja teaduse igapäevaga. Mööngem, et Soome pole šniti võtmiseks halb valik. Kui meil õnnestub panna haridus- ja teadussüsteem tõhusamalt tööle, samas kaotamata selle eestilikku loomu, on see ka rahvuskultuuri kestmise seisukohalt kõvasti abiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles