Mitmed linnapead riigikokku kandideerima ei hakka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu
Riigikogu Foto: Toomas Huik

Teistesse parteidesse kui Reformierakond ja Keskerakond kuuluvad või üldse parteitud linnapead 2011. aastal pigem riigikokku ei kandideeri, erandiks on vaid Ülo Tulik, kes pole otsust veel teinud.

Postimees.ee võttis ühendust Eesti linnapeadega, et saada teada, kas nad kavatsevad 2011. aastal riigikokku kandideerida ning kas nad koha saades sinna ka suunduvad või otsustavad kohast loobuda ja jätkata linnajuhina. Vastused on välja toodud linnade tähestikulises järjekorras.

Georg Linkov (Kärdla, Isamaa ja Res Publica Liit)

Hetkel ei plaani kandideerida, sest mulle ei ole konkreetset pakkumist tehtud. Leian, et esimene eelistus oleks jätkata linnajuhina, sest tunnen, et suudan olla vajalik.

Urmas Laur (Mustvee)

Ei ole midagi vastata, sest parteiline kuuluvus puudub.

Ervin Tamberg (Mõisaküla, Isamaa ja Res Publica Liit)

Ma ei kanditeeri riigikogu valimistel, kuna pean tähtsamaks väikese linna arengut teostada.

Jaan Aiaots (Põltsamaa, Rahvaliit)

Ei ole plaanis riigikogu valimistel osaleda. Pean hetkel oluliseks antud tööd edasi teha.

Anu Vassvik (Sindi)

Riigikokku kandideerimist plaanis ei ole. Tegelen meeleldi oma põhitööga, milleks on linna juhtimine.

Avo Põder (Võhma)

Teatan, et ei plaani kandideerida riigikokku. Ma olen selline imelik kohaliku omavalitsuse juht, kes ei kuulu ka ühtegi erakonda ja kuigi ettepanekuid erakondadesse astumiseks on tulnud pea kõigilt, siis ei ole siiani kellegagi liitunud.

 Ilmselt on omavalitsusjuht isik, keda tasub erakondadel oma leeri püüda ja olen küll tähele pannud, et meelitamine on aktiivsem enne valimisi. Samas on poliitilise suunava mõju puudumine võimaldanud mul olla otsustes vabam.

Ilmselt puudub mul kandideerimiseks vajalik ambitsioon, püüan selle asemel teha ära midagi reaalset-käegakatsutavat kohapeal. Minu arvates on ka riigikogu maine praegu suhteliselt kehv ja mõnikord tundub, et poliitikud on ära unustanud Eesti elu igapäevase reaalsuse ja Toompea elab justkui oma elu võrreldes muu Eestiga.

Arvan, et rahvas on poliitikast väsinud (näit Tarandi juhtum), kuid poliitikud ei taha sellest aru saada.

Ülo Tulik (Võru, Isamaa ja Res Publica Liit)

See kas kandideerin riigikogu valimistel selgub novembri lõpus või detsembris sellel aastal. Hetkel on otsus tegemata. Kui kandideerin ja osutun valituks, siis mina ka kindlasti riigikokku lähen, sest vastasel korral ei ole see aus käitumine selle kogukonna suhtes, kes hääle andsid.

Küsimustele ei vastanud Viktor Nukka (Kallaste, Keskerakond), Dmitri Dmitrijev (Kiviõli, Keskerakond), Georgi Bõstrov (Maardu, Eestimaa Ühendatud Vasakpartei), Andres Noormägi (Narva-Jõesuu, Isamaa ja Res Publica Liit), Toomas Kivimägi (Pärnu), Jelena Koršunova (Sillamäe, Keskerakond), Agu Kabrits (Tõrva, Keskerakond). Püssis on praegu ametis linnapea kohusetäitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles