Hiidlased said endale liitlaste kiirabiauto

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uwe Gnadenteich

Hiiumaa haiglal on tänasest haigete transpordiks saarelt mandrile veel üks lisavõimalus tänu USA kaitseministeeriumile kingitud kiirabiautole.

«Hiidlased on sageli silmitsi unikaalsete väljakutsetega ja me siiralt loodame, et see kiirabiauto aitab päästa elusid,» ütles suursaadik USA suursaadik Eestis Jeffrey Levine kiirabiautot Mercedes Sprinter  haiglale üle andes.

Hiiumaa haigla juhatuse esimees Gennadi Aavik ütles, et on südamest tänulik korduva abi eest, mida haigla on saatkonnalt saanud ning lisas, et nüüd on haiglal võimalik mandrile ravile viia korraga kaks lamavat haiget.

Hiiumaa haigla võttis USA saatkonnaga ühendust 2013. aastal, et otsida kasutatud kiirabiauto soetamise võimalust. Saatkonna kaitsekoostöö osakond tegeles sõiduki leidmise ja Eestisse toimetamisega.  Alates 2000. aastast on antud koostööprojekt Eestis juba kuueteistkümnes.

 Kiirabiauto läbisõit on 13 000 km, sõiduk oli varem USA õhuväe kasutuses Portugalis. See on teine koostööprojekt SA Hiiumaa Haigla, USA Kaitseministeeriumi ning Ameerika saatkonna vahel. 2010. aastal sai haigla kaitseministeeriumi humanitaarabi programmi raames 312 000 dollarit ühe hoone tiiva renoveerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles