Uue, ilusa ja erilise teadmiste aja algust

Sven Hõbemägi
, Lääne-Viru­ Omavalitsuste ­Liidu tegevdirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Hõbemägi
Sven Hõbemägi Foto: Erakogu

Kauaoodatud septembrikuu esimene päev ongi käes ja suvest on saamas mälestus.

Seljataha jäänud suvepuhkus on andnud taas positiivse laengu uute teadmiste omandamiseks nii neile, kes alustavad oma kooliteed esimest korda, kui ka neile, kes käivad juba sissetallatud rada. Esimene september, tarkusepäev, on alati millegi uue ja ilusa algus. See on meile kõigile erilise tähendusega. Eriti suure õhinaga ootavad seda päeva just esimesse klassi minejad ja nende vanemad. Värvilised lillekimbud käes, astutakse oma ema, isa või vanavanema käekõrval üle haridustempli läve. Algab väikese inimese esimene kooliaasta, mis on täis põnevust, ootusärevust ja avastamisrõõmu.

Kindlasti tuleb nii mõnelgi lapsevanemal meelde see päev, mil ta ise haridusteed alustas. Need emotsioonid on ehedad ega unune: esimene õpetaja, esimene pinginaaber, uued sõbrad, kellest mitmed jäävad toeks ja kaaslasteks ka peale kooli lõpetamist. Need aga, kes jätkavad juba alustatud kooliteed, saavad varem omandatud teadmisi kinnistada ja täiendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles