Galerii: Nõos avas uksed uhke muusikakool

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taasiseseisvunud Eestis pole teadaolevalt ehitatud ühtegi maja, mis on algusest peale kohandatud vastavalt muusikakooli vajadustele. Nõos aga täpselt selline valmis sai ja täna see maja pidulikult avati.

Seni asus muusikakool Järve tänaval, mis aga ei vastanud enam ammu kooli vajadustele. Pidulikus rongkäigus vana maja juurest uhiuue hooneni sammus muusikakooli pere täna enne kella 15. Seejärel avati maja pidulike kõnede saatel ning algas aktus, kus võeti kooli vastu 24 uut õpilast. Kokku õpib Nõo muusikakoolis 78 õpilast ja seda klaveri, akordioni, kitarri, plokkflöödi, flöödi, saksofoni, viiuli, vioola ja tšello erialadel.

Protsess maja saamiseks on käinud üle kümne aasta, tõdes Nõo vallavolikogu esimees Jaanus Järveoja. Ka kõhklusi, kas see hoone ikka on vallale jõukohane, on aegade jooksul olnud. «Aga üksnes küsimuses, kas see on jõukohane. Selles osas, et muusikakooli on tarvis, pole kunagi kõhklusi olnud,» kinnitas Järveoja.

Maja valmimine tähtajaks ehk 1. septembriks oli vahepeal küsimärgi all, sest hankega välja valitud ehitajaga, E&G OÜga, läksid teed tänavu kevadel lahku. Kiiruga tuli korraldada hange uue ehitaja leidmiseks ning töödega jätkas juba Lähte Ehitus AS. Täna andiski Lähte Ehituse juht Kalvi Liivamets muusikakooli direktorile Ailen Soele üle sümboolse võtme.

Hoone ehitamine läks maksma 720 000 eurot, millest 480 000 eurot tuli sihtasutuse Innove hallatavast «Avatud noortekeskuse, teavitamis- ja nõustamiskeskuste ning huvikoolide kaasajastamine» programmist ning 107 000 haridus- ja teadusministeeriumilt.

Ehitaja vahetusega tekkisid ka väikesed lisakulud, kuid vald jäi ette nähtud eelarve piiresse, kinnitas Nõo vallavanem Rain Sangernebo. Et ehitus jäi seisma, riknes osaliselt soojustusmaterjal ja selle asendamiseks kulus 11 000 eurot, täpsustas vallavanem. Veidi kallimaks läks algselt planeeritust ka ehituse lõpetamine, kuid siingi jäädi lõppsumma piiresse.

Uues muusikakooli hoones on kasulikku pinda 565 ruutmeetrit. Ehitatud on see põhimõttel, et saavutada kõigis ruumides võimalikult hea akustika. «Õppeklassides pole ühtegi päris paralleelset seina,» kinnitas vallavanem Rain Sangernebo. Head nõu akustika parandamiseks andsid asjatundjad Elleri koolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles