Lugeja kaebab: Rakvere politseinik ülbitseb

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik tööpostil.
Politseinik tööpostil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lugeja Kain Kivissaar kaebas Ida prefektuurile politseiniku peale, kes tema hinnangul ilmaasjata kodanikega ülbitseb ja neid ähvardab.

Esmaspäeva õhtul kella 18 ajal soovis Kain Rakveres sõita Pikalt tänavalt Tallinna tänavale, kuid teel seisnud politseinik suunas liiklust teisale. «Jäime seisma ja läksin küsima, milles asi, et infot saada,» kirjutas Kain.

«Läksin politseiniku Aivar Saare juurde ja küsisin viisakalt: «Tere, kas vöiks teada, milles asi, et siit läbi ei saa, kas [on juhtunud] mingisugune õnnetus?»» kirjeldas mees.

Selle peale oli aga politseinik  vastanud:  «Pole sinu asi, ma ei pea sulle midagi ütlema , minge minema.»  «Sellele järgnes veel tema poolt ütlemine: «Kui veel autot linna vahel näen, teen kordusülevaatuse,»,» kirjeldas mees.  Kui autojuht küsis, mille eest, soovitanud politseinik tal end liiklusseadusega kurssi viia ning kordas oma hoiatust.

«Minul tekib siinjuures küsimus , et kuidas saab politseinik, kes on riigiteenistuja suhtuda nii üleolevalt ja ülbelt kodanikesse, keda ta peaks kaitsma?» imestas Kain.

Kaini kaebusest selgub, et tal on selle politseinikuga varemgi kokkupuuteid olnud ning talle on määratud kohustus teha korduvülevaatust. «Selle politseiniku kohta on igalt poolt kuulda, kuidas ta näitab oma üleolemist teistest ja mängib nii-öelda köva meest,» kommenteeris Kain. «Isiklikult kardan lausa sõita autoga linnavahel, sest kunagi ei tea, millal Aivar Saarel teib tuju mulle trahvi vöi korduvülevaatust teha.  Selline inimene ei saa töötada politseis! Olgu ta välijuht vöi kasvöi politsei pealik,» leidis Kain, lisades, et tal on kogemusi ka väga heade ja toredate politseinikega, kes suudavad viisakad olla.

Rakvere politseijaoskonna juht Indrek Link kommenteeris kaebust napilt: «Praegusel hetkel on kõik juhtumi täpsemad asjaolud kontrollimisel. Politseinik peab olema kõrge stressitaluvusega ning tema käitumine peab olema eeskujuks teistele, seega suhtutakse taolistesse kaebustesse täie tõsidusega.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles