Õdedega koos üles kasvanud mehed on naiselike maneeridega?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õdedega koos üles kasvanud mehed on naiselike maneeridega?
Õdedega koos üles kasvanud mehed on naiselike maneeridega? Foto: SCANPIX

USA Texase ülikooli psühholoogide sõnul võidakse mitme õega koos üles kasvanud mehi  täiskasvanuna vähem seksikaks pidada, kuna neil võib olla naiselikke maneere.

Kuid vendadega koos üles kasvanud meeste juures seda ei täheldatud, kirjutab sciencedaily.com.

«Geenid võivad määrata meie iseloomu põhijooned, kuid esimestel eluaastatel mängib ka kasvukeskkond suurt rolli,» selgitasid psühholoogid.

Uurijate sõnul mõjutab mees- ja naissoost isikute arvukus peres poiste käitumist, mitte aga niivõrd seksuaalsust.

Psühhobioloogid tegid hiirtega katse, milles vastsündinud hiired eraldati ning pandi kasvama, kas isase  või emase domineerivasse gruppi.

Tulemused näitasid, et põhiliselt emaste keskel üles kasvanud isased said vähem paarituda kui need, kes põhiliselt isaste või võrdselt isastest ja emastest koosnevas pesakonnas üles kasvasid.

Uuringu juht David Crews sõnas, et kui emased hiired tahavad isastega paarituda, siis teevad nad oma kõrvadega vastavaid liigutusi. Need liigutused ajavad isased lausa hulluks.

«Uuring näitas, et emased tegid seda liigutust vähem nende isaste suunas, kes kasvasid üles emaste domineerimise all. Selle põhjus võib olla selles, et nende isaste maneerid on liiga naiselikud,» selgitas uurija.

Crewsi sõnul käib sama ka inimeste kohta.

«Pereliikmete, eriti aga õdede ja vendade olemasolu mõjutab, milliseks inimene kujuneb. Kasvukeskkond ei määra isiksust, kuid kujundab seda,» lausus Crews.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles