Viljandimaal on Eesti turismikaardi kalleimad aarded

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalepurjekatel seilab üha rohkem huvilisi.
Kalepurjekatel seilab üha rohkem huvilisi. Foto: Peeter Kümmel

Rahvahääletuse tulemusena välja valitud saja aarde põhjal valmib mitmekeelne interaktiivne mäng, mis pakub mängulisel viisil võimalust avastada Eesti erilisi paiku. Ülekaalukalt võitis hääletuse kalepurjetamine Võrtsjärvel.

«Esitati rohkem kui 250 ettepanekut, millest kultuurimälestiste eri valdkondade ekspertide abiga valiti rahvahääletusele välja 150 erilist paika,» ütles muinsuskaitseameti avalike ja välissuhete nõunik Margit Pulk. 

Et tähistada vabariigi 100. aastapäeva, algatas muinsuskaitseamet koostöös aastapäeva toimkonnaga interaktiivse mängu «Eesti 100 aaret». Eesti inimeste abiga sooviti leida paigad, mis pole seni laiemat tuntust saanud, kuid vääriksid esiletõstmist ja külalistele tutvustamist. Selle tarvis kogus muinsuskaitseamet märtsis ja aprillis inimeste ettepanekuid tähendusega paikade kohta üle Eesti ja pani rahvahääletusele virtuaalkeskkonda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles