Ossinovski: kaitsepoliitika ei ole olnud minu erilises huviorbiidis

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski ja Sven Mikser.
Jevgeni Ossinovski ja Sven Mikser. Foto: Kristjan Teedema

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Jevgeni Ossinovski andis eile õhtul mõista, et ei ihka saada valitsuses kaitseministriks, öeldes, et kaitsepoliitika ei ole tema erilises huviorbiidis olnud.

Ossinovski ütles eile hilisõhtul ETV otsesaates «Foorum», et tegeleb muudatustega valitsuse koosseisus väga aktiivselt. «Usun, et lähipäevil on see pilt selge nii minu valitsusse kuulumise osas kui ka laiemalt, aga enne, kui ma avalikult nendest asjadest räägin, pean ma mõistlikuks, et need küsimused arutatakse erakonna sees läbi. Nii et mul täna ei ole kahjuks midagi uut ja sensatsioonilist avalikkusele öelda,» rääkis ta.

Küsimusele, kas ta võib asuda SDE eelmise esimehe Sven Mikseri asemel kaitseministriks, vastas Ossinovski, et ei saa ka seda praegu veel avalikult kommenteerida. «Nii palju võib öelda, et kaitsepoliitika ei ole olnud minu erilises huviorbiidis poliitiliselt,» lisas ta.

SDE-le kuuluvad valitsuses kaitseministri, ettevõtlusministri, kultuuriministri ning tervise- ja tööministri koht. Ministrite võimalik ümbermängimine tõusis teemaks pärast erakonna volikogu pühapäevast otsust jätkata senises koalitsioonis, misjärel teatas senine ettevõtlusminister Urve Palo tagasiastumisest.

Kaitseministrina töötab praegu Sven Mikser, kultuuriministrina Indrek Saar ning tervise- ja tööministrina Rannar Vassiljev.

SDE juhatus võib koguneda uute ministrikandidaatide nimetamist arutama nädala lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles