Omniva loogika vihastas kliendi välja

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postipaki saatmisel võib tulla ebameeldivaid üllatusi.
Postipaki saatmisel võib tulla ebameeldivaid üllatusi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ominva klienti vihastas postifirma hinnakiri, mille kohaselt sõltub postipaki koju toomise hind sellest, kes selle teenuse eest maksab.

«Mul oli vaja saata Rakveresse  pakk, mis on nelja ja viie kilo vahel, ja selle hind on  4.61,» rääkis Postimehe tarbijatoimetuse poole pöördunud Andres. Ta soovis, et pakk viidaks inimesele koju kätte ja Omniva kodulehel olevas hinnakirjas oli see teenus olemas, makstes kaks eurot. « Iga normaalne inimene oskab 4.61 + 2 kokku liita ja saab summaks  6.61. Aga pakki saates tuli arve 8.61,» rääkis mees.

Postkontorist selgust nõutades öeldi talle, et varem oli tõesti võimalus olemas, kuid nüüd peab pakisaatja tellima kullerteenuse ja see on kallim. «Avasime koos Omniva kodulehe, näitasin neile, kuidas asi kirjas on, aga mulle öeldi, et nemad ei tea midagi, neile on antud suunised,» meenutas mees oma käiku postiasutusse. Ka olevat postitöötaja kinnitanud, et arvuti enam ei lase sellist teenust tellida. Selline hinnavahe jäi mehele arusaamatuks, sest kullerteenus on sisuliselt sama, mis paki koju viimine tellimise peale, mõlemal juhul käivad pakid jaotuskeskusest läbi.

Ominva pressiesindaja Mattias Kaivu sõnul saab paki kättetoimetamise teenust tellida vaid paki saaja, kelle pakk on jõudnud juba tema elukohajärgsesse postkontorisse.

«Seega kui paki saatja soovib, et pakk jõuaks kulleriga otse saaja ukseni, mitte postkontorisse, siis tuleb tal tasuda ka kullerteenuse eest,» rääkis kaiv.  Teisel juhul saadetakse pakk tavasaadetisena esmalt saaja elukohajärgsesse postkontorisse, misjärel on saajal võimalik juba kaheeurose tasu eest tellida kättetoimetamine. Sel juhul kullerteenuse eest tasuma ei pea.

«Nii kehtivad kullerteenuste kui ka standardpaki hinnakirjad on kättesaadavad Omniva kodulehelt. Selle juhtumi valguses vaatame oma hinnakirjad üle ning vajadusel kohandame selguse huvides sõnastust,» lubas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles