Lang pildus Evelyn Sepa suunas teravusi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang.
Rein Lang. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna fraktsiooni kuuluv Evelyn Sepp tõstatas tänasel riigikogu istungil küsimuse kohtute tööga seotud probleemide teemal, kuid justiitsminister Rein Lang vastas arupärimisele Sepa kompetentsuses kahtlemisega.

Keskerakondlased nõudsid Langilt selgitust, kas kohtunike kohtade vakantseks jätmise näol on tegemist kulude varjatud kärpimisega ning kuidas mõjutab kohtunike ülekoormus õigusemõistmise kvaliteeti.

«Arupärijaid esindanud Evelyn Sepp, kes siin kõneles – mulle tundub, et tal need asjad on pisut sassis ja arusaam, kuidas kohtute töö Eestis korraldatud on, ei ole ilmselt riigikogu liikmeni veel päris jõudnud,» vastas Lang.

Hiljem lisas ta, et Sepp on antud küsimuses täiesti ebakompetentne. «Teil on see asi segamini nagu Kört-Pärtli särk pühapäevahommikul,» väitis justiitsminister.

Sepp vastas, et küsimuste sisu tugineb Harju Maakohtu esimehe Helle Särgava septembri algusest pärit sõnavõtule meedias, kus Särgava väitis, et kohtunikud on kaadrinappuse tõttu tööga üle koormatud ja süüasjade läbivaatamine venib seetõttu kuudepikkuseks.

«Kui mina olen asjatundmatu, väites seda, mida siin arupärimises on väidetud, siis seda on ka kahjuks Harju Maakohtu esimees,» ütles Sepp, kes hiljem teatas, et Lang solvas arupärimisele vastates nii riigikogu institutsiooni kui ka kohtuvõimu.

«Rein Langi räuskamine siin kõnepuldis on juba reegliks muutunud,» ütles Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles