Piltuudis: suhkrupakil ilutseb oluline faktiviga

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühel 12-st erinevast faktist, mis on Escando Eesti suhkrupakkidele trükitud, on sisse sattunud oluline faktiviga.
Ühel 12-st erinevast faktist, mis on Escando Eesti suhkrupakkidele trükitud, on sisse sattunud oluline faktiviga. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Escando Eesti pakendab söögikohtade tarbeks kohvi ja tee kõrvale jagatavat suhkrut koos erinevate Eesti kohta käivate faktidega, ühele neist on aga sattunud oluline faktiviga.

«Käisin hiljuti Viitna kõrtsis söömas ja sain kohvi kõrvale suhkrupaki, kus oli inglisekeelses tekstis Eesti iseseisvuspäeva jäme faktiviga tehtud – 24. veebuari asemel oli seal kirjas hoopis 20. veebruar,» kirjutas Postimehe tarbijatoimetuse poole pöördunud lugeja.

Just see, et viga oli tehtud inglisekeelses tekstis tekitas temas enim nördimust. «Viitna kõrtsis käib nii palju välismaalasi – tol päeval olid näiteks ühed sakslased seal – ja mis mulje me jätame endast, kui nad vale kuupäeva meie iseseisvuspäeva pähe meelde jätavad?» nentis ta.

«Kahjuks jah, on selline viga ning me teame sellest,» tunnistas David Azarumyan Escando Eestist, lisades, et tegu on puhtalt inimliku veaga, mis tuleneb sellest, et suhkru pakendeid trükitakse väljaspool Eestit. «Me teame, et Eesti iseseisvupäev on 24. veebruar ning nende faktide nimekirja koostamisel oli see kuupäev õigesti kirjutatud,» märkis ta.

Küll aga eksis pakendi kujundaja, kes kirjutas kaks korda järjest 20. kuupäeva, sest pakendil on ära märgitud ka Eesti taasiseseisvumispäev, mis on 20. augustil. «Meie aga ei kontrollinud, kuna keegi ei kujutanud ette, et selline viga võib juhtuda, ja sellisena kujundus läkski trükki,» rääkis Azarumyan. Veast said nad teadlikuks alles mõnda aega pärast seda, kui suhkrupakid pakendatud olid.

Kokku on Escando Eesti poolt pakendatud suhkrupakkidel 12 erinevat fakti Eesti kohta. Pärast vea ilmnemist Eesti iseseisuspäeva kuupäevas kontrolliti ka kõik teised üle, kuid see oli ainuke, kus faktiviga sisse oli sattunud. Küll aga sai ettevõte terve partii selliseid suhkrupakke ning nende tagastamine oleks väga keeruliseks kujunenud.

«Pakendamismasin teeb korraga 12 pakki erinevate faktidega ning ühes karbis on 2000 pakki 12 erineva faktiga, mistõttu ei olnud võimalik neid vale kuupäevaga pakke karpidest välja võtta, kuna kõik oli juba karpides segamini pakendatud,» sõnas ta.

Küll aga peaks see partii, kus on Eesti riigi sünnipäev vale kuupäevaga, saama selle kuu jooksul läbi ning edaspidi saavad Eestit külastavad välisturistid ikkagi õige kuupäeva meelde jätta. «Lubame, et uues partiis, mis läheb varsti trükki, kindlasti korrigeerime seda vale teksti,» kinnitas David Azarumyan Escando Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles