Pärnu ootab välisministeeriumilt võla tasumist

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe paraad Pärnus.
Kaitseväe paraad Pärnus. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus ootab välisministeeriumilt vabariigi aastapäeva kaitseväe paraadiga seotud kulutuste korvamist.


«Linn tellis liiklusskeemi, liikluskorralduslike vahendite paigaldamise ja demontaaži, fooride ümberlülitused ja muu vajaliku TREV 2-lt. Töö eest esitas firma linnavalitsusele ligi 90 000 krooni suuruse arve», kirjutas Pärnu Postimees.

Linn ootab, et kaitseväe paraadi liikluskorraldusega seotud kulud kataks nüüd riik, kuid pole siiani leidnud asutust, kellele kulutuste hüvitamine delegeerida.

«Pärnu linnavalitsus ei saa kahjuks nende kulude kandmist enda peale võtta. Üheks põhjuseks on asjaolu, et Pärnu linna 2008. aasta eelarvesse planeeritud riigipoolset toetust on vähendatud 5,2 miljoni krooni ulatuses,» kirjutas linnasekretär Tiina Roht.

Rahakitsikuses välisministeerium on aga andnud mõista, et võla tasumise asemel aitavad nad kaasa Pärnu tuntuse suurendamisele. Konkreetsemalt on räägitud Skandinaavia ja Balti riikide välisministrite uue kohtumise korraldamisest taaskord Pärnus, kus ka sel aastal koguneti.

Välisministeeriumi riikliku protokolli osakonna peadirektor Mait Martinson kirjutas oma vastuses linnasekretärile, et paraadi korraldustoimkond leppis detsembris kokku, et «liikluskorralduskava 22. ja 23. veebruariks koostab linnavalitsuse majandusosakond koostöös kohaliku politsei ja julgestuspolitseiga (Jupo)». Jupo koostööpartner OÜ Warren Safety on saanud liikluskorraldusega seonduvate kulutuste eest 29 157 krooni ja 80 senti.

Roht kinnitas, et välisministeerium paneb meelevaldselt kaks eri ajalooga asja kokku.

«Välisministrite siiatulek oli meil tükk aega tagasi teada ja polnud kokkulepet, et sellega tasutakse ühtlasi paraadiga seotud kulude arve,» kinnitas Roht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles