Puka sotsiaalmaja sai tules tõsiselt kannatada

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgamaalasele saabus pühapäeval 6. septembril õhtul vihje, et Puka vallas Kesk tänaval põleb lahtise leegiga sotsiaalmaja.

Vihje Kesk tänaval asuva sotsiaalmaja põlengust osutus paraku aga tõeseks. Kell 20.49 sai häirekeskus teate tulekahjust. Esmasel vaatlusel selgus, et tuli oli suure tõenäosusega alguse saanud maja teiselt korruselt. Päästjate saabumise ajaks oli kahekorruselise puidus hoone teine korrus ja katus leekides. Kella 22 paiku maja lausleekides enam ei olnud, käimas olid aga kustutustööd.

Kustutustööd lõpetati päästeameti pressiesindaja Astra Pintson-Käo kinnitusel 7. septembril veidi enne kella ühte öösel.

Mitu pealtnägijat kinnitasid, et tulekahju oli ilmselt alguse saanud maja teiselt korruselt. Nende sõnul elas majas mitu elanikku, kellest vähemalt üks aga põlengu ajal majas ei viibinud.

Tulekahju tekke kohta osati aga pakkuda ainult seda, et mängus võis olla nii alkohol kui ka hooletu suitsetamine.

"Menetlusinspektor, kes öösel sündmuskohal käis, sõitis sinna uuesti, et uurida põhjalikumalt hoonet ja küsitleda sündmusega seotud inimesi. Seega ei ole hetkel veel täpne tekkepõhjus teada," kinnitas Pintson-Käo Valgamaalasele esmaspäeval kella 10 paiku.

Kohal olid nii politsei kui ka kiirabi, kuid esialgsetel andmetel keegi põlengus kannatada ei saanud. Päästeameti teatel tulid majas olnud inimesed ise hoonest õigel ajal välja ja kannatada ei saanud. Hoone sai tugevaid vee- ja tahmakahjustusi, katus ja teise korruse korterid hävisid.

Sama hoone sai tänavu aprilli lõpus tules kahjustada, kui maja läheduses asunud kuur oli põlema süttinud. Tookord sai kahjustada maja üks külg, mida pealtnägijate sõnul vald omaltpoolt üritas taastada.

Sündmuskohal töötasid koos Annelinna, Elva, Otepää, Tõrva ja Valga kutseliste päästjatega Rõngu ja Sangaste vabatahtlikud. Sündmuskohal käinud menetlusinspektori sõnud sai tuli alguse teiselt korruselt, kuid täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kell 23.20 käisid Kesk tänavas asuva sotsiaalmaja juures veel aga tulekollete otsimine ja nende lõplik likvideerimine

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles