Vao keskuse põleng kannustas pagulasi aitama

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao pagulaskeskuse põleng.
Vao pagulaskeskuse põleng. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

MTÜ Eesti Pagulasabi ja Vao pagulaskeskuse poole on pärast Vao põlengut pöördunud tavapärasest rohkem inimesi, kes soovivad pagulasi aidata.

«Abipakkumisi on tulnud suvi läbi, kuid kahtlemata andis tõuke ka põleng Vaos,» ütles MTÜ Pagulasabi juht Eero Janson Postimehele.

Kui organisatsioon sai suve jooksul keskmiselt ühe abipakkumise päevas, siis Vao põlengule järgnenud päevadel tuli neid mitukümmend. «Väga palju on inimesi, kes kuidagigi aidata tahavad,» märkis Janson.

Pagulasi tahetakse aidata vabatahtliku tööga ehk olla mõnele pagulasele tugiisikuks. Pakutud on raha ja isegi elukohta. Palju on tehtud ka esemelisi annetusi. «Pakutud on kõike riietest mänguasjadeni,» nentis Janson.

Vao keskusele pakutakse abi meili teel

Heategijad on võtnud otse ühendust ka Vao keskusega.

AS Hoolekandeteenused infojuht Kadri Lehenurm kinnitas, et viimastel päevadel on olnud tunda suurenevat toetust.

«Eriti palju toetust oli just eilsel kontserdil (toetuskontsert «Sõbralik Eesti» Tallinnas Vabaduse väljakul - toim), kus inimesed tulid juurde oma abi pakkuma,» märkis Lehenurm. Peamiselt suhtlevad abipakkujad keskusega aga meili teel.

«Soovitakse tulla vabatahtlikuks, olla tugipereks või osutada materiaalset abi. Paljud on küsinud, kuidas pagulasi aidata saab,» nentis Lehenurm.

Abipakkumisi ja koostööpartnereid on Vao keskusel olnud küll pidevalt ning sellest on Lehenurme sõnul väga palju abi olnud, kuid just viimastel päevadel on abipakkujaid oluliselt juurde tekkinud, lisas ta.

Ööl vastu 3. septembrit süüdati Lääne-Virumaal Vao külas pagulaskeskuse otsasein. Politsei ja prokuratuur alustasid põlengu asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles