Hanso asumine kaitseministri kohale toob muudatusi ministeeriumi personalis

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hanso
Hannes Hanso Foto: Liis Treimann / Postimees

Kaitseministri kohale asuva sotsiaaldemokraadi Hannes Hanso sõnul tuleb tema ministriks asudes muudatusi ka kaitseministeeriumi personali seas, kuid täpsemalt on sellest veel vara rääkida.

«Ma usun, et mingil hetkel tulevad üles personaliteemad, kuid praegu ma ei hakkaks ütlema, millised. Ministeeriumis võib olla kohti, mis vajavad ümber mängimist, lisaks on kaitseministeeriumis ja ministeeriumi haldusalas terve rida täitmata ametikohti. Kõik see tuleb loomulikult oma käekirja järgi ja poliitilise tunde järgi paika panna,» ütles Hanso Postimehele.

Tulevase kaitseministri sõnul kaitsepoliitiline suund ministri vahetusega loomulikult ei muutu.

«Liitlassuhete ja kaitsekulutuste küsimuses on olnud viimasel perioodil suur konsensuses ja selles mõttes pole vahet, kes on minister või millisesse erakonda ta kuulub. Suurtes küsimustes ilmselgelt muudatusi ei tule,» lausus Hanso.

Hanso üritab end enne ametisse asumist võimalikult hästi kaitseministeeriumi valdkonna teemadega kurssi viia, kuigi sel nädalal on tal riigikogu liikmena väga tihe programm. Praegu veel riigikogu väliskomisjoni esimehe ametis olev Hanso saabus täna hommikul Luksemburgist Euroopa Liidu parlamentidevaheliselt välis- ja julgeolekupoliitika konverentsilt. Täna pärastlõunal sõitis Hanso koos riigikogu delegatsiooniga Jordaaniasse Za’atri pagulaslaagriga tutvuma.

Esmaspäeval arutas Hanso kaitseministeeriumi valitsemisala valdkonna teemasid praeguse kaitseministri Sven Mikseri ja ministeeriumi kantsleri Mikk Marraniga.

«Teemade ring on väga lai, konkreetsemad briifid hakkavad järgmise nädala esmaspäeval pärast seda, kui uued ministrid on ametisse ära nimetatud,» lisas Hanso.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatus otsustas teha laupäeval ministriportfellide jaotuses mitmeid muudatusi, nimetades SDE ettevõtlusministri kandidaadiks seni merendus- ja energeetikavaldkonnas tegutsenud juristi Liisa Oviiri, tervise- ja tööministriks partei esimehe Jevgeni Ossinovski ning kaitseministriks riigikogu väliskomisjoni juhi Hannes Hanso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles