Prisma juht: kui saaks, palkaks kohe kümneid töötajaid

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: ARVO SARAPUU :TALLINN, EESTI, 30SEP11.
Abilinnapea Arvo Sarapuu tutvub Tallinna jaekaubanduskettides kaupade hinnapoliitikaga. Sarapuu Sikupilli Prisma kaupluses. Pildil Prisma tegevjuht Janne Lihavainen.
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
TLMPM03: ARVO SARAPUU :TALLINN, EESTI, 30SEP11. Abilinnapea Arvo Sarapuu tutvub Tallinna jaekaubanduskettides kaupade hinnapoliitikaga. Sarapuu Sikupilli Prisma kaupluses. Pildil Prisma tegevjuht Janne Lihavainen. mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Loota järgmisel aastal tööjõu probleemi kergenemist oleks naiivne, kuid tööjõupuudusest tulenevast palgasurvest tuleb mulli lõhkemise vältimiseks tõsta palka siiski üksnes tootlikkuse kasvuga võrdses tempos, ütles Prisma juht Janne Lihavainen.

Lihavainen ütles, et kui vaid oleks kedagi palgata, võtaks Prisma kohe mõned kümned inimesed tööle. «Kuna pole lootust, et Eestis töötajate arv järgmistel aastatel kiiresti tõuseks, sest järgmised põlvkonnad lihtsalt pole suuremad, on tööjõu olukorra kergemaks minemine põhjendamatu unistus,» märkis ta Äripäevale.

«See tähendab, et surve palkade tõstmiseks on olemas, aga tööandjad peavad pidama kinni reeglist, et palku tõstetaks vaid efektiivsuse tõusmise tempos, muidu kaotavad Eesti firmad konkurentsivõime ja kaovad ka töökohad,» lisas Lihavainen.

Ta selgitas, et muidugi tahab ta, et palgad oleksid Eestis kõrgemad, sest siis on ka klientidel rohkem raha, kuid sellest veelgi tähtsam on jätkusuutlik palgakasv. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles