Käsipalli meistriliigasse on naasnud mitmed Soomes pallinud mängijad

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti käsipalli meistrivõistluste hooaeg algab kolmapäeval.
Eesti käsipalli meistrivõistluste hooaeg algab kolmapäeval. Foto: Eesti käsipalliliit

Kolmapäeval algavad käsipalli Eesti meistrivõistlused. Meistriliigas osaleb seitse meeskonda, mitmedki neist on saanud lisajõudu varem Soome liigas pallinud mängijatest ja töötanud treeneritest.

Näiteks on Viljandi HCsse tagasi tulnud Kristo Voika, Viimsi/Tööriistamarketisse Ravo Voosalu ja Aivar Paist, Arukülasse Olev Eensalu ja Põlva Servitisse Mario Karuse. Taas on mängusussid jalga tõmmanud ka vahepeal mängupausi pidanud Roman Glinkin, kes esindab Aruküla.

Muutused on toimunud ka treeneripingil – Audentese eesotsas on pikaajaline koondislane, viimased aastad Soomes töötanud Martin Noodla. HC Kehra/ Horison Pulp&Paperi juhendamise on Jüri Lepalt üle võtnud Indrek Lillsoo ja Jaan Kauge. Viimsi meeskonna pingil on Ain Pinnoneni kõrval ka tema poeg Siim Pinnonen.

Medalimõtetega lähevad hooajale aga vastu valitsev Eesti meister Põlva Serviti, mullune teine HC Kehra/ Horison Pulp ja Paper, meistriliiga kolmas ja karikavõitja Viljandi HC ning ka Viimsi/Tööriistamarket.

Põlva Serviti treener Kalmer Musting sõnas, et meeskond ei ole veel lõplikult koos, puudu on ääremeestest. «Meie oleme alati seda meelt olnud, et kasvatame endale poisse ise. Seega vaatan eeskätt esiliiga meeste poole,» sõnas tiitlikaitsjate treener. Musting lisas, et eesmärk on ikka võit, kuid alahinnata ei tohi kedagi ja tiitlit kaitsta on alati raskem kui võita.

«Tulemuse näitab hooaeg, kuid tahtmist ja sära meestes on,» kinnitas Kehra peatreener Lillsoo. «Jaan Kauge ka mängib edasi, kuid ta on samuti Soomes mõtteid kogunud ning saab meeskonna arendamisel kaasa rääkida, eeskätt kaitseküsimustes.»

Uut kvaliteeti ootab oma Audentese meeskonnalt ka Noodla. «Poistel on ambitsiooni, näen, et lihtsate võtetega saab palju väikseid asju parandada. Meie eesmärk on olla kevadel palju parem kui sügisel,» ütles Noodla.

Mullune esikolmik lööb kaasa ka eurosarjas ja Balti liigas. Karikavõistlustel osalevad kõik 17 esiliiga ja meistriliiga klubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles