Sotsid on vastu Tallinna plaanile linnahall osadena maha müüa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnahall
www.taevapiltnik.ee
Tallinna linnahall www.taevapiltnik.ee Foto: Andres Tarto

Tallinna sotsiaaldemokraadid on vastu linnavalitsuse plaanile tükeldada arhitektuurilise ja ajaloolise väärtusega linnahall erinevateks objektideks ning müüa need maha.

«Taoline tegevus ei toeta linnaruumi terviklikku ja läbimõeldud arendamist ega tõsta linna atraktiivsust turismi sihtkohana,» ütles linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsiooni esimees Anto Liivat pressiesindaja teatel.

Liivati sõnul on linnahalli renoveerimise hinnanguline kogumaksumus 65-75 miljonit eurot. Eesti riikliku turismiarengukava aastateks 2014-2020 rakendusplaani kohaselt on valitsusel kavas toetada rahvusvahelise konkurentsivõime suurendamiseks multifunktsionaalse konverentsi- ja messikeskuse rajamist 20 miljoni euroga.

«Propagandapunktide noppimise asemel tuleks Tallinna linnapeal isiklikud antipaatiad ületada ning riigi, linna ja erainvestorite koostöös linnahalli renoveerimiseks sobivate lahenduste leidmiseks tänase majandus- ja rahandusministriga ühe laua taha istuda,» lisas Liivat.

Liivat leiab, et linnahalli ala terviklik renoveerimine võimaldab linnal piirkonda sünergiliselt arendada ning 20 miljoni euro suuruse investeeringu teenib riik maksutuluna tagasi juba projekti ehitustegevuste lõpuks.

Linnahall valmis 1980. aastal Moskva suveolümpiamängudeks. Hoone arhitektid Raine Karp ja Riina Altmäe said originaalse arhitektuurilise lahenduse eest Rahvusvahelise Arhitektide Liidu presidendi kuldmedali ja preemia. Viimastel aastatel on linnahall seisnud kasutuseta ja tühjana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles