Andy Murray langes US Openil konkurentsist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray (vasakul) pidi tunnistama Kevin Andersoni paremust.
Andy Murray (vasakul) pidi tunnistama Kevin Andersoni paremust. Foto: SCANPIX

US Openi tenniseturniiril pidi reketid pakkima maailma edetabeli kolmas mees Andy Murray, kes jäi neljas setis alla lõuna-aafriklasele Kevin Andersonile.

Tabelis 14. kohal olev Anderson võitis kaks esimest setti 7:6 (5) ja 6:3, kolmas kuulus kiire lõppmängu järel küll 7:6 (2) Murrayle, ent neljanda võitis Anderson taas kiires lõppmängus 7:6 (0). 29-aastase kogenud Andersoni jaoks on tegu elu esimese korraga, kui ta suure slämmi turniiril veerandfinaali jõuab. Seal on Andersoni vastaseks Stanislas Wawrinka, kes alistas 6:4, 1:6, 6:3, 6:4 ameeriklase Donald Youngi.

Roger Federeril oli kiirete lõppmängudega seekord rohkem õnne kui Murrayl, sest šveitslane sai neljandas ringis 7:6 (0), 7:6 (5), 7:5 jagu ameeriklaste servikahurist John Isnerist. Veerandfinaalis on Federeri vastaseks 12. asetusega prantslane Richard Gasquet, kes alistas kaotatud avaseti järel 2:6, 6:3, 6:4, 6:1 maailma kuuenda reketi Tomaš Berdychi.

Anderson tegi Murray vastu koguni 81 äralööki ning käis mängu jooksul võrgus tervelt 58 korda. Lõuna-aafriklane ongi ühtlasi käimasoleva turniiri edukaim võrgumängija. «Raske on praegu sõnu leida. Püüdsin lihtsalt keskendumist säilitada ning usun siiralt, et mängisin elu ühe parema mängu. Andy on selline võitleja, et teadsin: pean endast kõik välja panema ja hammastega edust kinni hoidma,» sõnas Anderson pärast mängu CNNi vahendusel.

«Pettumus on suur,» lausus Murray, kes oli 18 korda järjest jõudnud suure slämmi turniiridel vähemalt veerandfinaal. «Niisuguse järjepidevuse ehitamiseks on kulunud palju aega. Karm, kui pead sellele joone alla tõmbama,» sõnas mängu käigus vihaselt ka ühe reketi lõhkunud šotlane BBC vahendusel mornilt.

Teisel tabelipoolel kohtuvad veerandfinaalides maailma esireket Novak Djokovic ja hispaanlane Feliciano Lopez ning turniiri mullune võitja Marin Cilic ja prantslane Jo-Wilfried Tsonga.

Naiste üksikmängus oli viienda asetusega Petra Kvitova 7:5, 6:3 parem Johanna Kontast ning mängib veerandfinaalis itaallanna Flavia Pennettaga, kes alistas 6:4, 6:4 Samantha Stosuri. Maailma teine reket Simona Halep võitles end raske 6:7 (6), 7:5, 6:2 võiduni Sabine Lisicki üle ning kohtub veerandfinaalis Viktoria Azarenkaga, kes oli 6:3, 6:4 üle Varvara Leptšenkost. Teistes veerandfinaalides on vastamisi Serena ja Venus Williams ning Kristina Mladenovic ja Roberta Vinci.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles