Euroopa linn sai taimetoidupealinna tiitli

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimetoiduroog.
Taimetoiduroog. Foto: SCANPIX

Ameerika populaarne toiduajakiri Saveur nimetas maailma taimetoitluspealinnaks Berliini, kus on üle 30 taimetoidurestorani.

Ajakirjas kiideti inimesi, kes on minetanud arvamuse, et taimetoiduköök on üksluine ning kokki, kes ühendavad köögis maitsed ja eetika, vahendab The Local. Saveuri ajakirja andmetel on Berliin ainuke linn läänemaailmas, kus taimetoiduköök on saavutanud võrdse kulinaariataseme lihasööjate köögiga.

Esile tõsteti näiteks Berliini restorane Lucky Leek, La Mano Verde ning Cookies Cream in the Mitte. Ajakirja väitel on La Mano Verde peakokk Jean Christian Jury avaldanud mõju ning olnud eeskujuks teistelegi taimetoitlastele ning taimetoidukokkadele.

«Berliin on äratanud tähelepanu loomingulistes inimestes, kes mõtlevad palju sellele, mida nad söövad ning hoolivad loomadest ja keskkonnast,» ütles Cookies Cream restorani tegevjuht Marcus Jänsch.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles