Ajaleht Bild ilmus ilma piltideta

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Bild ilmus ilma piltideta
Ajaleht Bild ilmus ilma piltideta Foto: Kuvatõmmis

Saksa tabloid Bild (Pilt) ilmus oma 63 aastase ajaloo jooksul esmakordselt ilma ühegi pildi või fotota.

«Miks me seda teeme?» küsis toimetus väljaande veebiversioonis ilmunud videos ja vastas ise:

Ajakirja nimi on Bild (pilt) mitte Tekst või Pealkiri, sest pildid on meie jaoks info edastamisel väga olulised. Pilt jõuab inimese teadvusesse palju kiiremini kui tekst. Teate ju lauset «Pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna». Viimasel ajal oleme näinud, miks pildid nii olulised on.

Viimasel ajal on palju räägitud sellest, kas mõningaid pilte tuleks avaldada, näiteks mõrva- ja katastroofifotod, pildid sõjast, hädast ning viletusest. Neid peetakse liiga häirivateks ja öeldakse, et ei tohiks näidata. See on jama. Fotod kujutavad tegelikkust ja ajalehed ning ajakirjanikud peavad neid kasutama.

Kuidas lugeja sellele reageerib?

Tänane ajakiri näeb tühi ja poolik välja. Ma ei näe midagi, millele pilk kinni jääks. Ma loodan, et saame näidata, kui olulised on pildid. Peame näitama lugejatele fotodega, milline maailm tegelikult on ja ajakirjanike kohustus on seda tegelikkust vahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles