Sester: järgmisel aastal tuleb üleüldine kärbe

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Sander Ilvest

Valitsuses on käimas riigieelarve arutelu, millega loodetakse valmis saada 24. septembriks. Rahandusminister Sven Sester sõnas, et kõik ministeeriumid teevad kolmeprotsendise kärpe.

Rahandusminister sõnas, et riigieelarve arutelu on läinud etapp-etapilt ning koosneb prognoosidest ja ülevaadetest. Neid asju vaadatakse kulude kokkuhoiu kontekstis. «Oleme võtnud seisukoha, et nii majandamis- kui tööjõukulud peavad vähenema,» rääkis rahandusminister mõningatest arutelukohtadest. 

Majandamiskulude vähendamiseks on saavutatud keskne kokkulepe, et neid vähendatakse kolm protsenti kõikides valdkondades, välja arvatud kriitilistes ehk näiteks kiirabis.

Samuti käib arutelu selle ümber, kuidas vähendada palgakulusid 13 miljoni euro võrra. Selgumas on, kuidas seda saavutada. Sester rääkis, et igal ministril on enda huvid, aga õhkkond on konstruktiivne. «Suur osa vaidlusi on ära vaieldud juba kevadel,» meenutas minister koalitsioonileppe sõlmimist.

Täna meediast läbi käinud hinnangut, et keskvalitsusest koondatakse 750 inimest, minister kinnitama ei asunud. «Ma ei tahaks spekuleerida,» sõnas ta koondatavate arvu kohta. Küll aga kinnitas ta, et riigisektor peab oma töötajate arvu üle vaatama. 

Tuleva aasta riigieelarve peaks tulema tänavusest 250-300 miljoni euro võrra suurem ning olema umbes 8,8 miljardit eurot. Sester sõnas, nad loodavad riigieelarve riigikogule esitada 24. septembril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles