Politsei: kuulujutud vägistamisest Vao külas ei vasta tõele

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Pilt on illustratiivne.
Politsei. Pilt on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

Rakvere politseijaoskonna juht Indrek Link kinnitas, et politsei on korduvalt kontrollinud väidet, nagu oleks ühte külaelanikku Vaos vägistatud, kuid see väide on alusetu.

Politseijaoskonna juht selgitas, et antud kuulujutu ajendiks on 2014. aasta septembris toimunud sündmus, kus politsei sai teate joobes naisest Vao külas, kes magab avalikus kohas ning keegi võib olla tema seisundit ära kasutanud, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Sündmuskohale sõitnud patrull leidis eest alkoholi tarvitanud naise, kes viidi koju. Tema küsitlemise käigus selgus, et naine oli adekvaatne, mäletas kõike ja kinnitas, et vägistamist või muud seksuaalset rünnet ei toimunud,» rääkis Link.

Politsei on naisega selle õhtu osas Lingi sõnul hiljem ka täiendavalt vestelnud ning veendunud, et süütegu tema vastu toime pandud ei ole.

Väide hakkas avalikkuses levima juunis Kanal2 saatest Reporter. Pärast saadet kinnitas politsei Postimehele kohe, et nende andmetel pole vägistamist aset leidnud. Samuti toonitas politsei, et Vao küla ei paista kuidagi silma väljakutsete rohkuse poolest.

Naine kinnitab, et teda ei vägistatud

Hiljem on vägistamise kohta infot edasi levitanud ka Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimees Martin Helme ja fraktsiooni liige Henn Põlluaas.

«Täna on uudis nr 1, kuidas Vao külas kutsuti tuletõrje pagulaste maja seina põlengut kustutama. Mind paneb aga hämmastama asjaolu, et suve alguses Vao külas toimunud grupivägistamist, mis pandi toime immigrantide poolt, ei uurinud ega uuri tänaseni mitte keegi. Vastupidi - politsei viis vägistatud naise lihtsalt platele. Tundub, et vägistamine on lubatud, kui seda teevad immigrandid. Kas süütamine on ka paha ainult seepärast, et süütajateks ei olnud immigrandid?!» kirjutas Helme näiteks 3. septembril oma Facebooki.

Eile teatas EKRE, et Põlluaas ja Helme ei levitanud laimujutte, vaid soovisid küsimuses selgust saada – nende teada polnud asja uurimisega keegi tegelenud.

Tänases Eesti Ekspressis kinnitas ka naine, keda vägistamise ohvriks peeti, et vägistamist ei toimunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles