Pildid: masinad pühkisid Jõgeval maapinnalt kaubanduskeskuse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõgeval Aia tänaval asunud nõukogudeaegsest kaupluse- ja restoranihoonest on järel veel vaid mõned plokid, hunnik armatuuri ja terved mäed purustatud betooni. Kohalik majandusühistu rajab selle asemele mitmefunktsioonilise ärihoone.

Kui 1984. aastal valminud Pae keskuse esimesel korrusel tegutses veel suve esimeses pooles toidukauplus ning teisedki ärid, siis teise korruse restoraniruumid seisid kasutuseta juba veerand sajandit. Ruume oli suurehitises küll palju, kuid neile otstarvet ei leitudki.

Nii otsustas Jõgeva majandusühistu, kellele hoone kuulub, selle mõne aasta eest maha lammutada, et ehitada samale kohale uue ja nüüdisaegsetele vajadustele vastava maja. Suurima pinna ehk umbes tuhat ruutmeetrit võtab plaanide järgi enda alla toidukauplus. Ülejäänu osas peetakse läbirääkimisi võimalike rentnikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles