Laupäeval tähistatakse ülemaailmset lõuatõmbamise päeva

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuatõmbamine.
Lõuatõmbamine. Foto: Youtube

Laupäeval kell 12 tõmmatakse Tallinnas Tornide väljakul võidu lõuga, osa on lubanud võtta ka kesklinna linnaosavanem.

«Nagu sündmuse nimigi ütleb, on tegemist lõuatõmbamisega ning seda tehakse spetsiaalsel treeningseadeldisel. Võistluse eesmärgiks on iga osavõtva riigi atleetidel koguda võimalikult palju lõuatõmbeid,» kirjeldas sportlikku ettevõtmist linnaosa vanem Alar Nääme, kes kavatseb ka ise sündmusel osaleda.

Eesti osaleb ülemaailmsel võistlusel 2014. aastast ning tänavu võtavad lisaks Tallinnale võistlusest osa ka Maardu, Võru, Pärnu, Viljandi ning Kohtla-Järve.

Lisaks lõuatõmmete koguarvule selgitatakse välja parimad kuues kategoorias: noormehed kuni 18. aastat, noormehed üle 18. aasta, neiud üle 18. aasta, kõige noorem osaleja ning kõige vanem osaleja.

Esmakordselt korraldas lõuatõmbamise päeva 2011. aastal Läti ning siis osales ühepäevasel sündmusel 50 sealset linna üle 3000 sportlasega. Tänaseks on sündmus kasvanud ülemaailmseks, millest võtab osa kümnete riikide tuhandeid spordisõpru.

Möödunud aastal koguti päeva raames rohkem kui 150 000 lõuatõmmet 53 riigist üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles