Tuus: ERRi nõukogu peaks Jõesaare küsimust arutama

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme ja Linnu tee ristmik, kus ERRi nõukogu esimehe Andres Jõesaare juhitud Volvo põrkas kokku rolleriga. Rollerijuht hukkus.
Nõmme ja Linnu tee ristmik, kus ERRi nõukogu esimehe Andres Jõesaare juhitud Volvo põrkas kokku rolleriga. Rollerijuht hukkus. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

ERRi nõukogusse kuuluv Marika Tuus leiab, et nõukogu peaks uuesti arutama oma esimehe Andres Jõesaare ametis jätkamist, kuna teda süüdistatakse hukkunuga liiklusõnnetuse põhjustamises.

Keskerakondlasest parlamendiliikme Tuusi sõnul tuleks nõukogu kiiresti kokku kutsuda, kuna üleeile tunnistas politsei Jõesaare ametlikult kahtlustatavaks 17-aastase poisi surma ja 16-aastase tüdruku raske tervisekahjustusega päädinud avarii põhjustamises.

«Üks etapp on edasi läinud ja me peaksime tekkinud olukorda analüüsima. Küsimus on, kuidas mõjub avalik-õiguslikule ringhäälingule see, et tema nõukogu esimees on tunnistatud kriminaalkuriteos kahtlustatavaks,» rääkis Tuus.

Teise ERRi nõukogu liikme, sotsiaaldemokraadist parlamendiliikme Peeter Kreitzbergi sõnul ei soovinud nõukogu Jõesaarele, kelle tööle pole midagi ette heita, siiani hingelisi lisapingeid tekitada ja veenis teda tööd jätkama.

«Ma jätaks selle (ametis jätkamise – toim.) siiski tema enda otsustada, kuid väga võimalik, et ta astub peagi ise tagasi,» ütles Kreitzberg. «Sest igasugune ekspertiis jääb selleks ka kohtuistungi käigus ja ma ei kujuta ette, et selle sisu saaks lihtsalt sõnadega ümber rääkida.»

Ringhäälingunõukogu liikmetest on avalikkusele saadetud sõnavõttudes kõige sõjakam olnud reformierakondlasest parlamendiliige Igor Gräzin, kelle väitel juhtub taolisi õnnetusi Eestis iga päev ja Jõesaare avarii uurimine on hakanud arusaamatult venima.

Traagiline õnnetus, milles Jõesaar osaline oli, juhtus tänavu 17. juulil Tallinnas Nõmme tee ja Linnu tee ristmikul, kus tema juhitud auto põrkas kokku rolleriga Aprilia. Rolleri roolis olnud 17-aastane Alar Leuska hukkus, temaga koos sõitnud Kristiina Brit Esop viidi raskelt vigastatuna Mustamäe haigla intensiivravipalatisse.

25. oktoobril esitas Põhja ringkonnaprokuratuur Jõesaarele kahtlustuse surmaga lõppenud avarii põhjustamises. Ekspertiisi kohaselt sõitis Jõesaar oma Volvoga ristmikule punase fooritule ajal.

Jõesaar kinnitas eile Postimehele, et astub rahvusringhäälingu nõukogu juhi kohalt tagasi kohe, kui on tutvunud politsei ekspertiisiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles