Soomest toodud seks ja linn

Eva Kübar
, filmitegija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kvaliteetsari «Mustad lesed»
Kvaliteetsari «Mustad lesed» Foto: ERR

Eile teleekraanile jõudnud uus kodumaine telesari «Mustad lesed» jätab endast vähemalt esimese osa põhjal igati eeskujuliku ja üsna kaasakiskuva mulje. Ei tea, kas asi on Soomest sisse ostetud ja juba kogu maailmas edukaks osutunud formaadis, noores särtsakas stsenaristis Veera Marjamaas (kes olevat draamat  Eesti oludele kohandanud) või siis lavastaja Andres Puustumaas, kuid lugu jookseb kenasti, ei sunni kordagi kella vaatama ning näitlejad mängivad täiesti usutavalt, mis on Eesti seriaalimaastikul üsna harv nähe.

Veidi kiiksuga põhjamaist «Seksi ja linna» meenutav lugu räägib kolmest naisest, kelle abielud on end ammendunud ning et aeganõudvast probleemipuntra lahendamisest pääseda, lastakse mehed lihtsalt kõik koos õhku. Partnets in crime team on hästi valitud ehk siis põhimõttel «kõigile midagi»: varastes 30ndates Kirsika (Inga Salurand), keskealine Veera (Hele Kõrve) ning veidi vanem Anna (Anne Reemann), näitamaks, et keskeakriis ei taba naisi mitte ainult keskeas. Vaatajal on küllaga võimalusi just endale kõige lähedasema tüübiga samastuda, alates noore armukesega voodis võikude söömisest kuni pideva hirmuni, et politsei kuulab iga telefonikõnet pealt.

Puustusmaa on näitlejatega head tööd teinud ning tema lennukas stiil, mis tuleneb ilmselt kõvast töökogemusest Venemaal, paistab silma nii stseenide kiirest arengust kui ka näitlejate mängustiilist. Midagi ei veni ning kõik on enam-vähem usutav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles