Suur duell: MMil säranud Schippers alistas Felixi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dafne Schippers Brüsselis tähistamas 200 m jooksu võitu.
Dafne Schippers Brüsselis tähistamas 200 m jooksu võitu. Foto: SCANPIX

Brüsselis toimunud kergejõustiku Teemantliiga etapil oli võsitlusõhtu üheks põnevamaks alaks naiste 200 m jooks, kus stardis oli Pekingi MMil kõigi aegade kolmanda aja välja jooksunud hollandlanna Dafne Schippers ja selle distantsi Londoni olümpiavõitja ning karjääri jooksul erinevatel aladel üheksa MM-tiitlit võitnud Allyson Felix.

Kui eelmisel aastal olid Schippers ja tänavu 400 m jooksus maailmameistriks kroonitud Felix samuti Brüselis vastamisi, siis toona jäi peale ameeriklanna. Sel korral osutus kiiremaks aga Schippers, kelle võiduajaks märgiti 22,12. Felix sai ajaga 22,22 teise koha ning 200 m jooksu MM-hõbe Elaine Thompson oli 22,26ga kolmas. Teemantliiga üldarvestuses oli tänavuse hooaja parim siiski Felix.

Meeste 100 m jooksus võidutses ajaga 9,98 ameeriklane Justin Gatlin. Teine oli 9,98ga Qatari esindaja Femi Ogunode ja kolmas prantslane Jimmy Vicaut 9,99ga.

Meeste 400 m tõkkejooksus sel korral Rasmus Mägit stardis ei olnud. Esikoha teenis 48,72ga Bahama esindaja Jeffery Gibson, teine oli 48,76ga ameeriklane Bershawn Jackson ja kolmas Šveitsi jooksja Kariem Hussein 48,87ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles