Eestit külastab USA kõrgeim kaitseväelane

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestisse saabus kahepäevasele visiidile Ameerika Ühendriikide staabiülemate komitee esimees kindral Martin Dempsey.
Eestisse saabus kahepäevasele visiidile Ameerika Ühendriikide staabiülemate komitee esimees kindral Martin Dempsey. Foto: Siim Teder

Täna õhtul saabus Eestisse kahepäevasele visiidile Ameerika Ühendriikide staabiülemate komitee esimees kindral Martin Dempsey.

Kindral Dempsey viibib Eestis kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terrase külalisena, kes teda ka lennuväljal vastu võtmas oli.

Homme kohtub kindral Dempsey USA suursaadikuga Jeffrey D. Levinega, peaminister Taavi Rõivasega ja kaitseminister Sven Mikseriga. 

Ta külastab ka küberkaitsekeskust ja kaitseväe peastaapi, kus kohtub kaitseväe juhatajaga ning arutab kahe riigi vahelist kaitsealast koostööd ja julgeolekuolukorda siinses regioonis, samuti saab ta ülevaate kaitseväe arengutest.

Homme kell 10.30 asetavad kindral Dempsey ja kindralleitnant Terras Vabadussõja võidusamba jalamile pärjad.

Ülehomme kohtub kindral Dempsey aga president Toomas Hendrik Ilvesega ning külastab Tapa sõjaväelinnakut, kus kohtub 1. jalaväebrigaadi esindajatega ja linnakus paiknevate USA kaitseväelastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles