Mufti: mošee aitaks põgenikke Eesti ühiskonda integreerida

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud.
Põgenikud. Foto: SCANPIX

Aastaid on arutatud selle üle, kas Eestisse võiks ehitada mošee, mufti Ildar Muhhamedšin arvab, et mošee oleks just selline koht, kus saaks kohalikku ellu integreerida neid põgenikke, kes Eestisse võivad jõuda.

Mufti Ildar ütles, et üks ruumikam mošee saaks aidata Eestisse saabuvatel põgenikel siinse eluga kohaneda ning mošee oleks ka koht, kus lisaks palvetamisele saaksid moslemid omavahel suhelda, vahendas ERRi uudisteportaal saadet «Aktuaalne kaamera. Nädal».

Pakistanist Eestisse kolinud Eesti Islami Keskuse liige Javed Gul sõnas, et kõik sõltub valitsusest ja ühiskonna arvamusest. «Kui Eesti valitsus tuleks meile mošee rajamise rahastamisel appi, oleksime mõistagi väga tänulikud, sest korraliku mošee ehitamine nõuab palju raha,» ütles ta.

Siseministeeriumi usuasjade osakonna peaspetsialist Ringo Ringvee nentis, et riik või omavalitsus pühakodasid ei ehita ega anna ka ühele või teisele kogukonnale maad, et sinna oma pühakoda ehitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles