Nõukogu hakkas Vireenile uut juhti otsima

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vireeni mobiilne seapõleti, mille kasutamisest tüli ja arusaamatused alguse said.
Vireeni mobiilne seapõleti, mille kasutamisest tüli ja arusaamatused alguse said. Foto: Mihkel Maripuu

Täna, 14. septembril kogunenud ASi Vireen nõukogu rahuldas ettevõtte senise juhataja tagasiastumispalve ja kuulutab välja konkursi uue juhataja leidmiseks.

Nõukogu otsustas oma tänasel istungil kuulutada välja konkursi uue juhataja leidmiseks ja määras ettevõtte ajutiseks juhiks senise finantsjuhi Diana Vaagerti.

Ettevõtte nõukogu esimeheks valiti Toomas Kevvai. ASi Vireen nõukogu on kolmeliikmeline ja sellesse kuuluvad maaeluministeeriumi toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai, Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu juhatuse esimees Tanel-Taavi Bulitko ja rahandusministeeriumi riigivara osakonna analüütik Märt Murd.

Loomsete jäätmete käitlemisega tegelev AS Vireen on riigi äriühing, mille aktsiad kuuluvad sada protsenti Eesti Vabariigile ja on maaeluministeeriumi valitsemisel. Aktsionäride üldkoosolekul esindab riiki maaeluminister.

Kruuse tegi augusti lõpus Vireeni toonasele nõukogule ülesandeks kaaluda ettevõtte juhataja sobivust ametikohale. «Meie kahtlused on kahjuks osutunud tõeks. ASis Vireen läbiviidud erikontroll tuvastas, et ettevõte on avalikkusele valetanud mobiilse põleti Hurican 1000E kasutamise kohta 31. juulil ja 1. augustil 2015 Tartumaal Puhja vallas Rämsi külas asunud taudikoldes,» ütles maaeluminister Urmas Kruuse 26. augustil pressiteate vahendusel.

Paar päeva hiljem kogunenud Vireeni nõukogu ei kutsunud ettevõtte juhatajat Rait Persidskit küll tagasi. Seepeale otsustas Kruuse kutsuda ka kõik ettevõtte nõukogu liikmed tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles