Poolaasta kuluhüvitise kasutas viimseni ära neli saadikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollarid.
Dollarid. Foto: AFP / Scanpix

Riigikogu liikmete tööga seotud kulude hüvitamiseks kulus esimesel poolaastal 223 000 eurot, viimseni kasutas kuluhüvitisteks ette nähtud summa ära neli saadikut.

Seaduse järgi hüvitatakse riigikogu liikmetele tööga seotud kulutusi kuni 30 protsendi ulatuses lihtliikme palgast. Kokku võisid märtsis valitud uue koosseisu liikmed esimesel poolaastal kulude hüvitamiseks kasutada kuni 3368 eurot. Hüvitise limiit oli väiksem riigikogust poolaasta jooksul lahkunutel, samuti neil, kes pääsesid parlamenti asendusliikmena teistest hiljem.

Riigikogu kantselei värskest ülevaatest selgub, et viimseni kasutasid ette nähtud kuluhüvitise summa ära keskerakondlased Priit Toobal, Martin Repinski ja Olga Ivanova ning Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv Einar Vallbaum. Keskerakondlasel Marika Tuus-Laulul jäi maksimumsummast kulutamata seitse, tema erakonnakaaslasel Mailis Repsil 25 ning IRLi kuulunud, kuid praeguseks nii erakonnast kui riigikogust lahkunud Jaak Aaviksool 31 eurot.

Neist riigikogus kevadest alates töötanud saadikutest, kel oli esimesel poolaastal kasutada 3368 eurot, käisid kuluhüvitistega kõige säästlikumalt ümber riigikogu esimees, sotsiaaldemokraat Eiki Nestor ning aseesimees, IRLi kuuluv Helir-Valdor Seeder. Nestor kasutas hüvitisest ära 330 ja Seeder 360 eurot.

Kokku kulus esimesel poolaastal riigikogu liikmete tööga seotud kulude hüvitamiseks 223 031 eurot, millest valdav osa ehk 158 065 eurot läks sõidukuludele. Esindus- ja vastuvõtukulude katmiseks kasutati 31 806, side- ja postikuludeks 18 565, bürookuludeks 5867, majutuskuludeks 4305 ja lähetuskuludeks 2646 eurot. Kõige vähem vajasid saadikud koolitus- ja tõlkekulude hüvitamist: neile kulus vastavalt 1208 ja 570 eurot.

 
 
 
 
 
 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles