Eesti suusatippe koondav uus tiim leidis esimese sponsori

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Team Haanja keskmäestikulaagris Šveitsis.
Team Haanja keskmäestikulaagris Šveitsis. Foto: Team Haanja pressiteenistus

Kaheksa Eesti suusatajat – Triin Ojaste, Algo Kärp, Raido Ränkel, Aivar Rehemaa, Marko Kilp, Alvar Johannes Alev, Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu – asutasid MTÜ Team Haanja, mille peamiseks eesmärgiks on tagada sportlaste professionaalne ettevalmistus algavaks hooajaks. MTÜ esimene sponsor on Eesti suusatamise pikaajaline toetaja AS Merko Ehitus.

MTÜ Team Haanja juhi Karel Tammjärve sõnul soovib sportlaste endi initsiatiivil loodud Team Haanja koostöös sportlaste, toetajate ja koostööpartneritega anda oma panuse Eesti suusaspordi ja -sportlaste arengusse, luues tingimused kaasaja nõuetele vastavaks ettevalmistuseks. «Oleme võtnud eeskuju sarnasel kontseptsioonil töötavatest eratiimidest Soomes, Rootsis ja Norras, mis toimivad ühise suurema eesmärgi nimel, omades seejuures iseseisvat sponsorstruktuuri. Meil on ambitsioonikaid sportlasi ja loodetavasti ka potentsiaalseid toetajad, keda katsume omavahel kokku viia. Suusaliidu võimalused on piiratud ja kogu Eesti spordi rahastamine otsib parajasti elujõulisemat kontseptsiooni. Meil tuleb aga hooaeg peale ja seetõttu pidime ise käised üles käärima,» selgitas Karel Tammjärv.

Täna kirjutati alla koostööleping Team Haanja suurtoetaja Merko Ehitusega. «Merko on olnud Eesti suusatamise jõuline toetaja juba pea mitu aastakümmet ja meil on heameel, et ettevõte on nõus jätkuvalt panustama suusatamise tulevikku ka siis, kui olevik ei ole kõige roosilisem. Usume ja loodame, et Merko panus Team Haanjasse julgustab ka teisi toetajaid esile tulema ning otse meie suusatajatesse ja Eesti suusaspordi tulevikku investeerima. Samuti hindame väga, et Merko panustab ka kogu Eesti rahva sportimisvõimaluste parandamisse ning peab tähtsaks, et võimalikult paljudel eestimaalastel oleksid tasuta ning kättesaadavad tervisespordi harrastamise võimalused oma kodukohas,» lausus Tammjärv. 

«On positiivne, et tippsuusatajad otsivad uut arengumudelit, ning loodame, et Team Haanja toob Eesti suusatamisse uut hingamist. Oleme olnud murdmaasuusatamise pikaajaline toetaja kahel eesmärgil: anda oma panus maailma tippudega võistlevate Eesti suusatajate arengusse ning nende eeskuju abil innustada üha rohkem eestimaalasi liikuma ja tervispordiga tegelema,» ütles AS Merko Ehitus juhatuse esimees Andres Trink.

Team Haanja treeninglaagrid eeloleva hooaja ettevalmistamiseks on juba planeeritud ning tänu täna allakirjutatud Merko Ehituse lepingule harjutavad kõik tiimi sportlased hetkel keskmäestikulaagris. Aivar Rehemaa treenib Anatoli Šmiguni juhendamisel USA–s, Triin Ojaste treener Kalju Ojaste näpunäidete järgi Kesk–Euroopas koos Algo Kärpi, Karel Tammjärve, Raido Ränkeli, Marko Kilpi, Alvar Johannes Alevi ja Andreas Veerpaluga, kelle praktilised treeningud toimuvad Andrus Veerpalu juhendamisel koos Kasahstani suusataja, kahekordse MM-i pronksmedalisti Aleksei Poltoraniniga.

Team Haanja on sportlaste initsiatiivil käivitatud MTÜ, mille eesmärgiks on uute sportlaste viimine rahvusvahelisse tippu ja seniste tegijate püsimine rahvusvahelises konkurentsis, aidates kaasa tingimuste loomiseks kaasaja nõuetele vastavaks ettevalmistuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles