Kersna on mõne kuuga sõitnud 20 000 kilomeetrit

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Kersna
Liina Kersna Foto: Erakogu

Kevadel riigikokku valitud saadik Liina Kersna (Reformierakond) deklareeris ligi 1200 euro eest kuluhüvitisi, millest peaaegu poole on kulutanud kütusele ja transpordile. 

«Kui keskmiselt kasutasid riigikogu liikmed esimesel poolaastal oma kuluhüvitistest 65,7 protsenti, siis mul õnnestus kasutada 35,5 protsenti,» märkis Liina Kersna oma Facebooki lehel.

Postitusele lisatud fotolt selgub, et kokku tegi ta aprillist juulini 1196,27 eest kulutusi.

«Üldiselt ei ole ma kokku hoidnud. Näiteks kutsusin ma külla Põlvamaalt Rosma Waldorfi kooli õpetajad, kelle transpordi ja lõunasöögi ma kuluhüvitistest tasusin. Tegime ekskursiooni riigikogu hoones ja Stenbocki majas ning arutasime, kuidas võiks toimuda alternatiivpedagoogika rahastamine,» kirjeldas Kersna. Kohtumine on maksma läinud 56,35 eurot ja transport 183,72 eurot.

«Tartu Waldorfi kooli sünnipäeval käies kinkisin koolile kaks Eesti lippu, ühe igapäevaseks kasutamiseks ja teise pidupäevadeks,» selgitas ta. See on maksma läinud 88 eurot.

«Nagu näha, olen ma sõitnud päris palju – kokku ligi 20 000 kilomeetrit. Minu jaoks on oluline, et riigikokku valitud saadik oleks oma valimispiirkonnas olemas ka pärast valimisi. Ei ole olnud kutseid, mis ma oleks ära öelnud pika teekonna tõttu,» põhjendas Kersna. Hüvitamiseks on ta esitanud sõidu- ja kütusekulusid kokku 403,23 euro eest.

Liina Kersna kuluhüvitised 2015 I poolaastal
Liina Kersna kuluhüvitised 2015 I poolaastal Foto: Liina Kersna
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles