Egiptuse tragöödia eestlasi eemale ei hirmuta

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seenekujuline kivi Wahati kõrbepiirkonnas Egiptuses, kus sageli on näha erinevaid sõidukeid, millega veetakse ebaseaduslikult ka turiste.
Seenekujuline kivi Wahati kõrbepiirkonnas Egiptuses, kus sageli on näha erinevaid sõidukeid, millega veetakse ebaseaduslikult ka turiste. Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Scanpix

Pühapäevane vahejuhtum Egiptuses, kus kohalikud väed tapsid äärmuslaste pähe 12 Mehhiko turisti ja haavasid veel 10 inimest, ei ole eestlaste seas huvi sealsete pakettreiside vastu vähendanud.

«Kõik Egiptuse reisid väljuvad hetkel plaanide kohaselt – hooaeg algab oktoobri teises pooles,» sõnas Novatoursi tegevjuht Andree Uustal, lisades, et hetkel ei ole keegi nende reisijatest soovinud oma reisi Hurghadasse või Sharm el Shekhi tühistada. Novatoursi nädalase reisipaketi hinnad Egiptusesse algavad 379 eurost.

«Kahtlemata on Wahati kõrbepiirkonnas Mehhiko ja Egiptuse turistidega juhtunu igati kahetusväärne ja taunismiväärne,» märkis Uustal, toonitades, et Egiptuse julgeolekujõudel on siin kindlasti põhjust väga tõsiseks olukorra analüüsiks. «Turistid viibisid küll keelatud alal, kuid see ei tohiks anda julgeolujõududele kohest signaali, et tegemist on võimalike terroristidega ning õigust otsustada hetkeemotsioonide ajel inimeste elude üle,» ütles Novatoursi juht.

Ka teise Eesti reisikorraldaja, Tez Touri esindaja kinnitusel ei ole antud intsident avaldanud reiside müügile mingit mõju ega kasvatanud ka infopäringute hulka sinna reisijate poolt. «Tegemist on meie sihtkohtadest kauge piirkonnaga ning omamoodi juhtumiga, kui inimesed viibisid turistidele suletud tsoonis,» tähendas Tez Tour'i turundusjuht Svetlana Vertjanova.

Nii Novatoursi, GoAdventure kui Tez Tour’i otsereise Tallinnast Egiptusse vahendava reisibüroo GoTravel turundusjuht Anu Vane kinnitab samuti, et eestlaste huvi Egiptuse reiside vastu Mehhiko turistide intsident kahandanud ei ole. «Küsitakse ja broneeritakse üsna usinasti,» rääkis reisibüroo esindaja. Hinnad erinevate reisikorraldajate lõikes algavad 400 euro piirimailt, viietärnihotelli puhul 590 euro kandist. Tema sõnul on esimene väljalend planeeritud 17. oktoobril.

Eesti turistide turvalisuse osas Egiptuses kinnitasid nii reisikorraldajate kui reisibüroo esindajad, et jooksvalt jälgitakse sealselt olukorda ning reisijaid teavitatakse aegsasti võimalikest muudatustest. Samuti hoitakse pilk peal ka Eesti välisministeeriumi soovitustel ja korraldustel.

«Ei soovita võtta ette Egiptuse-siseseid reise omal käel, ega ka soetada ekskursioone kohalike käest, kuna neis peitud suur turvarisk ja kohaliku turismiseaduse rikkumine,» tähendas Novatoursi juht, viidates Egiptuse turismiministeeriumi regulatsioonile, mille kohaselt võib turist osaleda vaid selle reisikorraldaja ning tema partneri poolt korraldatavatel ekskursioonidel, kelle kaudu on Egiptusesse reisinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles