Kas noortele ja andekatele on teatris kohta?

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti teatri tulevik?: Lavaka 27. ja 28. lend on ennast koos pildile võtnud
Eesti teatri tulevik?: Lavaka 27. ja 28. lend on ennast koos pildile võtnud Foto: Draama festival

Kui tihedas konkurentsis noored teatritegijad end tõestama peavad, seda näitas ilmekalt eelmisel nädalal toimunud teatrifestivali «Draama» kõige olulisem ja ka kõige lahedam lavastus «Piiri peal ehk nii me oleme». Ühekordse projektina valminud lavastusega oli seotud 101 teatrivaldkonna tudengit. 

Täpsemalt siis järgmisel kevadel EMTA Lavakunstikooli lõpetav 27. lend ning alles õpinguid alustanud 28. lend; TÜVKA teatrikunsti ehk Viljandi kultuuriakadeemia eelmisel aastal lõpetanud 10. ja praegu õppiv 11. lend; lisaks Viljandi kooli tantsukunsti ja teatrikunsti visuaaltehnoloogia üliõpilased ning TLÜ koreograafia, TÜ teatriteaduse ja EKA stsenograafia tudengid.

Lavastuse «Piiri peal» avaetüüd kandis pealkirja «Näitleja sünd»  —  spermatosoidideks maskeerunud Viljandi kooli 11. lennu tudengid tegid kõik, et ületada edukalt finišijoon. Etüüd oli lustlik, kuid samas kurb, sest laval olevatel noortel on peaaegu sama väike lootus olla see üksainus väljavalitu, aga et selleks saada, tuleb anda endast maksimum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles