Miljon aastas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige enam kuluhüvitist kasutasid kolm keskerakondlast.
Kõige enam kuluhüvitist kasutasid kolm keskerakondlast. Illustratsioon: Graafik: PM

Kui kurioosumid välja arvata – viis liitrit vedelseepi, kortsus taksotšekid ka viieeurose sõidu eest, bensiin kümne euro kaupa, tuhanded tikutoosid, siidsallid valijatele –, on 13. riigikogu koosseis esimeste kuudega kuluhüvitistega päris mõistlikult ümber käinud. Iseasi, kas nelja Eesti keskmise palga suurust kuutasu teenivad saadikud peavad ikka aastas kokku veel miljon eurot lisaks kulutama. Postimees sirvis läbi kõigi saadikute kuluprotokollid – suurim kulu on autodega eputamine.

Riigikogulase keskmine autoliising maksab 400–500 eurot kuus, aga on ka neid, kes on leidnud auto paarisaja euro eest kuus, ja neid, kelle kuumakse küündib kaks korda suurema summani. Keskerakondlane Kersti Sarapuu on leidnud auto, mille eest tuleb kuus välja käia 930 eurot – see on Mercedes-Benzi maastur ML Bluetec 4Matic.

Ühena esimestest vuras uue ja uhke autoga Toompeale keskerakondlane Märt Sults. Tema BMW (x5 4.0 xDrive) eest tuleb kuus välja käia 723 eurot. Palju ei jää Sultsile alla ka erakonnakaaslane Toomas Vitsut, kes sõidab kuus 696 eurot maksva Mercedes S320ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles