Pauluse protsessi süüdistatav ei nõustunud kohtusse tulema ja alustas vanglas näljastreiki

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuprotsess Assar Pauluse jõugu üle. Kohtusaali viimases reas istuvad süüdistatavad (vasakult) Assar Paulus (vaatab maha), Ats Pärnaste, German Svetšnikov, Erik Meier, Virgo Raudsepp, Taago Vool, Peep Havik, Sivart Saarmann ja Andres Vaik. Pildil pole näha Gennadi Starodubtsevit.
Kohtuprotsess Assar Pauluse jõugu üle. Kohtusaali viimases reas istuvad süüdistatavad (vasakult) Assar Paulus (vaatab maha), Ats Pärnaste, German Svetšnikov, Erik Meier, Virgo Raudsepp, Taago Vool, Peep Havik, Sivart Saarmann ja Andres Vaik. Pildil pole näha Gennadi Starodubtsevit. Foto: Sander Ilvest

Täna jätkus Assar Pauluse väidetava jõugu istung, kuid kohe algusel selgus, et Virgo Raudsepp ei ole kohtusse tulnud ja on alustanud vanglas näljastreiki.

Kohtunik Piret Liivo selgitas, et Tallinna vanglast on tulnud info, et Raudsepp keeldub söögist ja kohtusse tulemisest. «Jõuga kedagi kohtusse tuua ei saa,» ütles Liivo, kes lisas, et tema teada on Raudsepa tervislik seisund korras ja ta saaks kohtusse tulla.

Raudsepp on juba teise kuriteo pärast vangi mõistetud. Pauluse protsessis süüdistatakse teda kuritegelikku ühendusse kuulumises.

Prokurör Kati Reitsak kinnitas, et tal on kindel veendumus, kus süüdistatavad on asunud venitama kohtuprotsessi.

«Prokuratuuril on kohtule ettepanek eemaldada kohtumäärusega Virgo Raudsepp kohtusaalist. Pärast seda eemaldamist saame jätkata menetlust ilma tema kohalolekuta,» rääkis Reitsak, kes tegi esialgu ettepaneku eemaldada isik nädalaks. Kui Raudsepal on plaan edasi venitada, siis võiks kaaluda juba pikemaajalist eemaldamist.

Kohtunik ei ole nõus venitamisega

Raudsepa asenduskaitsja ütles, et ta rohkem informatsiooni ei oma. «On kuulnud, et tal on tõsised probleemid vererõhuga, mis pidavat olema väga kõrge. Informatsioon on, et on haige,» rääkis kaitsja. Vangla väitel ei ole takistusi tema kohtusse tulemiseks.

Liivo ütles, et Raudsepp oleks pidanud ilmuma kohtusse, mida ta ei teinud. Kohus nõustus prokuröriga Raudsepa eemaldamiseks.

«Mina ei ole nõus kohtuistungi venitamisega ja seda pealt vaatama. Kes hakkab trikke korraldama, saab kõrvaldatud,» ütles Liivo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles